2011.09.16 - Nyári „Sárkányles” a könyvtárban

Változatos, élményekkel teli, kreatív elfoglaltságot kínáltak a könyvtár szünidei programjai a vakációzó gyermekek számára augusztusban.Kölyök parti – mert jó együtt! címmel, hamarosan megjelenik a martfűi Abonyiné Varga Gabriella könyve, mely a vendégvárás, vendéglátás fortélyaiba avatja be a kicsiket és nagyokat. A szerző vezetésével a gyermekek a gyakorlatban is kipróbálhatták egy vendégség előkészületének mozzanatait augusztus 4én. A meghívó, az ültetőkártya, a saját mintával ellátott étkészlet a résztvevő gyermekek kreativitását tükrözte. Másnap vendégül látták a világirodalom kalózait. A zene, a hangulatvilágítás, no és a saját készítésű szendvicsek, a frissítők mind-mind elengedhetetlen kellékei voltak e mókás könyvbemutatónak.

A mesék világában utazhattak azok a gyermekek, akik részt vettek a könyvtár olvasótáborában, augusztus 8-12. között. A történetek szereplői itt kézzel foghatóvá váltak, hiszen szakavatott felnőttek mutatták be a bábkészítés módjait. Nagy meglepetést okozott, hogy a filmekből ismert, több generáció kedvelte bábokat: Vitéz Lászlót, az ördögöt kézre húzhatták.

A kasírozással, a különféle textilekkel, a karakterekkel való megismerkedés után rövid kis jeleneteket állítottak össze, és mutattak be a rögtönzött bábszínpad függönye mögött. A tábor zárásaként az Ábelesz, Kóbelesz című darabot láthatták a Madzag Bábegyüttes előadásában. Krucsó Rita és Tímár Zoltán bábművész fergeteges műsort varázsolt elő a meseládikából. Közönségük nem csak nézőként, de szereplőként is közreműködött. Így vált ez a program igazi jutalomjátékká.

A programok támogatója: TÁMOP- 3.2.4-08/1-2009-0065 Olvasással a jövőért a Szolnoki kistérség könyvtáraiban című pályázat.

Televíziós összefoglaló›››

K.É.

2011-09-16 10:44