Együtt a kiváló martfűi hulladékgazdálkodási rendszer megszervezéséért! - TÁJÉKOZTATÓ a kommunális hulladékok átmeneti begyűjtéséről Martfűn

A Remondis 2013. július 24-én befejezte Martfűn a szolgáltatását. Miután elszállította a gyűjtő edényzetét, annak pótlásáról haladéktalanul gondoskodtunk. A hulladékszállítás megszervezése ütemesen halad. A mai naptól (július 26) minden háztartást és vállalkozást ellátunk gyűjtőedénnyel és/vagy erre a célra készített speciális hulladékgyűjtő zsákkal.Kérem, hogy a következők szerint járjanak el:

1. Még nem tudjuk, hogy mikor szállítják el az új gyűjtő edényzetben összegyűjtött  hulladékokat, ezért azt kérjük, hogy most csak a legszükségesebbeket készítsék elő elszállításra, ill. helyezzék ki a gyűjtő konténerekbe.

Az elszállítás időpontjáról legkésőbb a megelőző napon mindenkinek értesítést adunk. Csak az értesítés kézhezvétele után szíveskedjenek a családi házak esetében a hulladékot az utcára kihelyezni. Ezzel megelőzhető az utca elszemetesedése és a guberálók megjelenése.

Megszerveztünk olyan megoldást, amelynek elfogadása esetén a képződő hulladék elszállítása azonnal is lehetséges. A hulladékot átmenetileg elszállító szervezet kijelölése a kormányzati szervek által folyamatban van.

2. Családi házas övezetből kizárólag az általunk rendelkezésre bocsátott hulladékgyűjtő zsákok alkalmazásával szállítunk el hulladékot. Kérem, hogy másfajta zacskókat, edényeket ne helyezzenek ki. A lomtalanítást ne most akarják elvégeztetni, erre később majd lehetőséget biztosítunk.

3. A hulladék elszállításának díja kevesebb lesz, mint a Remondis által eddig alkalmazott díj. Az elszámolás majd utólag lesz lehetséges, mert még mindig nem jelent meg az a jogszabály, amely ilyen esetre írja elő az alkalmazandó díjakat és költségeket, illetőleg az elszámolásuk módját. Azt rögzítették a törvényben, hogy a lakosságot és vállalkozásokat nem terheli több díj, mint a rezsicsökkentés utáni utoljára alkalmazott díj. Díjakat nyilvánvalóan csak akkortól lehet alkalmazni, amikortól újból indul a hulladékszállítás.

Az eddigi díjkedvezményeket továbbra is, az átmeneti időben is alkalmazni fogjuk.

4. A kommunális hulladékgyűjtő rendszerben továbbra is kötelező részt venni.

5. Kérem, hogy ne hallgassanak a rosszindulatú, rémhírterjesztő egyének gáncsoskodására, hanem a tájékoztatóink szerint járjanak el. Önökkel együtt sikerülni fog egy olcsóbb és jobb városi hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása és saját javunkra való működtetése. Biztosak vagyunk benne, hogy – az átmeneti idő után - a város lakóinak döntő többsége elégedett lesz majd az új városi szolgáltatással.

6. A Képviselő-testület augusztus 1-jén (csütörtökön) 16 órakor a Művelődési Központban fórumot tart, amikor ismertetni fogjuk a Képviselő-testület döntését megelőző folyamatot, a mai helyzetet és az akkori ismereteink szerinti tennivalókat. (Aki nem tud eljönni, az is tájékoztatást fog kapni.)

 

Dr. Kiss Edit polgármester

2013-07-26 11:46