„A szalagot viselni megtiszteltetés” – Szalagavató ünnep a középiskolában

Az ünnepélyes szalagtűzéssel középiskolás életük célegyenesébe értek a nagy múltú martfűi középiskola végzős diákjai.  Tanárok, szülők, barátok ünnepelték december 5-én a szakmai és érettségi vizsgákhoz közeledő öt „Damis” osztály tanulóit, a jókívánságok között kitartást és sikert kívánva a rájuk váró kihívásokhoz.Köszöntő szavak, búcsúbeszédek, a diákévek emlékeinek felidézése, majd az ünnep fénypontja a szalagtűzés és a végzősök gyönyörű keringő tánca tette meghitté és emlékezetessé a Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2014/2015-ös tanévének szalagavató estjét.

–       Minden osztály sok emléket, sok értéket, sok- sok kihívást hagy maga után, ha kilépnek az iskola kapuján. Addig azonban még sok közös munka vár ránk – emelte ki Molnár Aranka igazgatónő. – Kedves végzős Damisok! Legyetek büszkék a kis kék szalagotokra, viseljétek ruhátokon, és ha rápillantotok, erősítsen meg benneteket. Legyetek kitartóak, hiszen már közel a cél. Néhány hónap és kellő tanulás után, tiétek lesz a várt szakmai, vagy érettségi bizonyítvány. Életetekben ez lesz az első nagy próbatétel, melyhez szaktanáraitok, osztályfőnökeitek és családotok, szüleitek is sok segítséget nyújtanak.

Az igazgatónő Kölcsey Ferenc és Ady Endre szavaival kívánt a diákok következő hónapjaira, éveire és egész életükre útkeresést, emberi tudást, boldog családi életet.

Magyar Mária 

Tovább a képekhez

2014-12-11 09:36