Break tánc – Martfűi versenyző az Ifjúsági Olimpiai Játék előválogatóján

Október 22-én rendezték meg Németországban, Essenben a Breaking for Gold táncversenyt. A 2018-as Ifjúsági Olimpiai Játék európai/afrikai kvalifikációs versenyének egyik állomásán hat magyar versenyző vett részt, köztük Bradács Kevin, aki martfűi fiatalként több éve break táncol.Martfűn 2001-ben alakult a Street Feelings nevű formáció, amelynek Kevin meghatározó tagja lett. Tehetségének és sok éves szorgalmának köszönhetően az idén a nemzetközi verseny válogatójára is eljutott.

A Breaking for Gold válogató első lépcsőfoka május elejétől július végéig tartott. A kvalifikáció során egy egyperces videót kellett beküldeniük a fiataloknak, megmutatva tánctudásuk legjavát. Ezeket a videókat augusztus elején bírálták el, és minden nemzet esetében a legjobb öt fiút és öt lányt választották ki. Ők jutottak a következő fordulóba, amit három helyszínen rendeztek meg a különböző nemzetek képviselői számára. Október 6-án volt az amerikai válogató Philadelphiában, október 22-én az európai és afrikai válogató Essenben, az ázsiai, óceániai válogató pedig december 2-án lesz Taipei-ben.

A németországi selejtező legvégső küzdelmébe egy magyar lány, Török „Csepke” Enikő került be, aki végül a legjobb tíz közé is bejutott, így képviselheti hazánkat a következő fordulóban, ami 2018 májusában lesz, Tokióban. Kevin szintén kiváló teljesítményt nyújtott a válogatón, de az erős mezőnyben a Ifjúsági Olimpiai Játék előválogatóján már nem jutott tovább.

Köszönet a táncosoknak, hogy újabb kiváló teljesítménnyel gazdagították hazánk sporteredményeit. Külön köszönet az edzőknek is, akik felkészítették a táncosokat, és el is kísérték őket a megmérettetésre. Köszönet a támogatásért a Magyar Táncsport Szakszövetségnek és Sági István elnöknek.

Nagy Sándor

2017-11-06 14:10