Szakmai sikerrel zárta az évet a Victory mestere

A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub versenyzői már évek óta viszik jó hírét Martfű városának szerte a világban. Ez alkalommal a klub elnöke, a martfűi származású Shihan Stefanovics József tette le városunk valamint a Victory névjegyét Las Vegasban.December elején Stefanovics Shihan útja egészen a legendás vegasi UFC csarnokig vezetett. A Victory mestere az MMA (Mixed Martial Arts) sport egyik történelmi pillanatának lehetett részese Las Vegasban. Ez az esemény a 2017-es UFC Gála volt, melyre a magyar MMA történetében először jutott ki magyar versenyző Fábián Melinda (edzője: Peszlen Ferenc) személyében.

A Victory Karate Klub részéről mindenképp hatalmas szakmai elismerés és tekintély, hogy a klub vezető mestere a gálát megelőző fél évben felkérést kapott a Melindát felkészítő edzői csapatba. A felkészülés fél éve alatt a martfűi karate mester leginkább az álló harc gyakorlásában képezte az első magyar UFC harcost, valamint a sportsérülések stabilizálásában és egyéb képességek fejlesztésében is részt vett. A közös munka magas szakmaisággal, tudatosan tervezett, átgondolt edzésekkel zajlott. Maga a mérkőzés kitűnő visszajelzést adott erről a munkáról, hiszen Fábián Melinda gyönyörű fejrúgással küldte padlóra ellenfelét, melyet sokszor gyakoroltak az egykori válogatott karatés Stefanoviccsal. Végül a mérkőzést döntetlennel zárta a magyar lány, viszont valószínűleg azt a fejrúgást nem fogja egyhamar elfelejteni ellenfele de a UFC rajongók sem.

Ez az élmény mindenképp további fejlődési lehetőségeket tartogat a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub versenyzői számára is, hiszen a Las Vegasban megszerzett edzői tapasztalatok, edzőterem-látogatások, profi edzésmódszerek, tudományos sporteszközök megismerése mind segíthetik a martfűi versenyzőket a további felkészülésekben.

Ezúton is gratulálunk Stefanovics Józsefnek, aki évről évre edzőként is szép szakmai sikereket ér el!

KL

2018-01-04 14:36