Belgyógyászati fekvőbeteg szakellátás ezentúl a Hetényi kórházban

Március 1-jétől a Hetényi kórház fogadja a térség belgyógyászati betegeit. A tizennégy település 35 ezer lakóját, köztük a martfűi ellátottakat is érintő változást február 28-án közös sajtótájékoztatón jelentették be a MÁV Kórház és Rendelőintézet valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet vezetői.A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a kapacitás átcsoportosítást a MÁV Kórház és Rendelőintézet kezdeményezte, Szolnok középtávú szakmai fejlesztési programjával összhangban. A MÁV Kórház a belgyógyászati fekvőbeteg szakellátását, a területi ellátási kötelezettséggel együtt átadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézetnek, ugyanakkor a MÁV kórház reumatológiai fekvőbeteg szakellátása, a korábbi belgyógyászat kapacitásával megnövelve, reumatológiai - immunológiai profillal bővült. A két intézet közötti funkcionális integrációban a szakmai feladatmegosztás teljes körűvé vált.

Az érintett települések fekvőbeteg belgyógyászati szakellátásában jelentős szakmai előrelépésként értékelte a változást dr. Lippai Norbert, a Hetényi kórház megbízott főigazgatója, mivel a széles körű szakmai háttérrel rendelkező megyei kórház ügyeleti időben is teljes körűen látja el a sürgősséggel érkező betegeket a nap 24 órájában.

A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet tovább erősítette mozgásszervi szakkórházi funkcióját, az immunológiai járó beteg szakellátás mellé megteremtette annak fekvőbeteg hátterét is, az elmúlt években kialakítva az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket – tájékoztatott dr. Rudner Ervin, a MÁV Kórház főigazgatója.

Az átalakulást követően a minőség változatlan marad, azonban az ellátás teljesebbé válik – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester. Mindkét kórház megfelelő létszámmal dolgozik, és magas a jelentkező rezidensek száma is. Kiváló szakmai színvonalú intézmények látják el a térség betegeit.

Forrás: info.szolnok.hu

Herbály Jánosné

2018-03-02 10:23