VI. Victory Gála karate házibajnokság

A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub hatodik alkalommal rendezte meg hagyományszerűen házi versenyét a Victory Gálát, 2018. február 17-én. A bajnokságon közel száz kezdő versenyző töltötte meg a Városi Sportcsarnokot. A helyieken kívül még hat egyesület érkezett, hogy próbára tegye versenyzőit a martfűi küzdőtéren.Idén a megnyitó ünnepélyt egy rövid megemlékezés váltotta fel. A tanítványok a klub egykori elnökére, a tavaly augusztusban hirtelen elhunyt Shihan Dr. Karmazin Györgyre emlékeztek, aki a Victory Gálák kiemelt résztvevője volt a kezdetektől.

Az egyperces néma megemlékezést követően megkezdődtek a küzdelmek a különböző korcsoportokban, és igazi versenyhangulat kerekedett a csarnokban. A házi bajnokság kitűnően modellezte mindazt az élményt, légkört és körülményeket, amelyek egy igazi, valós karate verseny jellemzői. Ebben a közegben, versenyhelyzetben gyakorolva lehet valós versenytapasztalatokat szerezni, és próba elé állítani az utánpótlást annak reményében, hogy ez által felkészültebben veszik majd a célversenyek akadályait.

A VI. Victory Gála kora délután már eredményt hirdetett és dobogóra szólította az ifjú „elsőversenyes” bajnokokat, akik már másnap övvizsgán bizonyíthattak ismét , hiszen „teher alatt nő a pálma” – vallja ezt maga Shihan Stefanovics József is, a klub vezető mestere. Ebben a néhány napban számos edzés, program, szermunka, verseny, övvizsga zajlott a tábor ideje alatt, hiszen a munka nem áll meg. Közeleg a Diákolimpia, ami az utánpótláskorúak versenynaptárában kiemelt helyen szerepel. Szurkoljunk értük együtt! Hajrá Martfű, hajrá Victory!

Körmöndi Lídia

Tovább a képekhez>>>

2018-03-02 13:28