Jászberényi korcsolyázás

2018. február 8-án a Martfűi József Attila Általános Iskola testnevelői, a téli sportokat kedvelő diákoknak egész napos, korcsolyázós kirándulást szerveztek a Jászberényi fedett Műjégpályára.Kora reggel busszal indult a lelkes csapat, 46 gyerek és 4 felnőtt (Kati néni , Rita néni, Éva néni és Misi bácsi). Az autóbusz a felsős diákokkal 1 óra múlva szerencsésen megérkezett a jégpályához. Nagy volt az izgalom, hiszen akadt olyan gyerek is, akinek a lábára ez alkalommal került először korcsolya.

Mielőtt a pályára léptünk volna, szemtanúi lehettünk a jégpálya karbantartásának, amit egy erre a célra specializálódott gép végzett. A jégfelület megtisztítása után semmi akadálya nem volt a pályára lépésnek. Akadtak óvatosabb tanulók, akik csak megfontoltan koriztak, de voltak nagyon bátor, merész gyerekek is, akik önfeledten siklottak a tükörsima jégen. Egyszer-kétszer szinte mindenki elesett, de szerencsére sérülés nem történt. A kísérő pedagógusok is jégre ’szálltak’ és segítettek a bátortalanabb gyerekeknek a helyes technika elsajátításában. A korcsolyázás élményét fokozta és a jókedvet megteremtette a hangulatos zene, a fotózkodás és a meleg tea is.

A kellemes egész napos mozgás után jólesett hazatérni. Reméljük, hogy ezen a napon sokat fejlődött a gyerekek kori tudása, és nem mellesleg maradandó élményekkel gazdagodtak.

ÁSÉ

2018-03-08 16:41