„Nézz vissza még, akad egy életre emlék!” – Ballagás a Damiban

„A mai nap az ünnep ideje: virágok, ballagási tarisznya, köszönetek és a boldogság, a búcsúzás, a meghatódás könnyei. Így természetes ez az életünkben, mégis egyszeri és megismételhetetlen” – mondta ünnepi beszédében Molnár Aranka, a Szolnoki Szolgáltatási SZC Damjanich János Szakképző Iskolájának és Kollégiumának ballagási ünnepségén, melyen öt végzős osztály búcsúzott május 4-én.A végzősök nevében Kocsis Dániel Zsoltköszönt el az alma matertől. „Kicsi korunkban valamennyien mesehősök akartunk lenni. Később mindenkinek volt egy olyan álma, ami majd gazdaggá, gondtalanná teszi a felnőtt életét. Mára el kell jutnunk a valósághoz. Hiszen ez már nem a mese világa és nem az álmodozások kora. Cselekedni kell, a helyes utat megtalálni.”

Czakó Csabaaz alsóbb évfolyamosok nevében búcsúzott beszédében a ballagó társaktól. „Talán bennetek sem tisztázódott még le, hogy félelemmel, kétkedéssel vagy örömmel teli ez a nap. Itt álltok az iskola kapujában, a felnőtt létbe nyíló ajtó küszöbének átlépése előtt. Most búcsúztok az iskolától, egymástól, tanároktól, diáktársaitoktól mindazoktól, akikkel együtt tanultatok, dolgoztatok, kirándultatok az itt eltöltött 2-3-4 év alatt. A vizsgáitok után is örömmel látunk Titeket, hisz ide tartoztok, az életünk, a Dami életének részei vagytok.”

Az érettségi és szakmai vizsgákhoz sok sikert, a felnőtt élethez sok boldogságot kívánt a végzős diákoknak aközépiskola vezetője, jókívánságai között egy filmszöveget idézve: „Mától kezdve a dolgom az, hogy itt legyek, nyitott szemmel, lelkesen, felkészülten. Hogy mire? Nem tudom. Bármire és mindenre. Hogy elkezdjem az életet, és hogy szeressek, hogy vállaljam a felelősséget és éljek a lehetőségekkel”.Kedves Végzősök! Éljetek a lehetőséggel, vállaljátok a felelősséget, szeressetek, legyetek boldogok, teljesedjetek ki a szakmátokban - hangzott el az ünnepi beszédben.

Az iskola hagyományai szerint a kiváló eredmények elismeréséül jutalmak átadására került sor. A Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatójának dicséretét Csuri Viktória 3/11.  B osztályos tanuló vehette át. 

Rágyanszky István önkormányzati képviselő az általa felajánlott díjat az igazgató dicséretével szintén Csuri Viktória 3/11.  B osztályos tanuló részére nyújtotta át, a kezdeményezés hagyományteremtő célját is hangsúlyozva.  

A Martfűi Középiskoláért Alapítvány Damjanich-díját, kiváló szakmai és tanulmányi munkájáért, a Szakma Sztár versenyen elért második helyezéséért ugyancsak Csuri Viktória vehette át. 

A nagy múltú martfűi középiskola 2017-18-as tanévének egyik legnagyobb ünnepélyén a búcsúzás hagyományait követve került sor a zászlóátadásra, és a végzősök emlékét megőrző szalagtűzésre. A folytatásban még néhány sikeres vizsga vár rájuk, ez jelenti majd a végleges búcsút. De ahogy minden ballagáson elhangzik, így most is igaz az utolsó üzenet: „A jó öreg Dami mindig visszavár Titeket!”

Magyar Mária


2018-05-14 16:06