Büszkék vagyunk rá – Martfűi fiatal a sikeres megyei tűzoltók között

Bár nem gyermekkori álma volt, ma már semmiképp nem választana más hivatást városunk ifjú tűzoltója, aki rátermettségét és elhivatottságát bizonyítva tűzoltó versenyeken is megméretteti magát. A 32 esztendős Handzsuj Mihály címzetes törzszászlós legutóbb a május 19-én Ausztriában megrendezett „A legkeményebb tűzoltó” elnevezésű rangos Siegendorf-i  nemzetközi versenyről, a Toughest Firefighter Austria (TFA)-ról  tért haza kiváló eredményekkel. A négy versenyszámból álló erőpróbán saját kategóriájában az első helyet szerezte meg, csapatban szolnoki társaival a harmadik, összesítettben pedig 113 versenyző közül a hatodik helyen végzett.Tömlőhúzás, kilencemeletes lépcsőfutás, toronyba feljutás, alagúton, palánkon átjutás, ezeket akár 20, 30 kg-os plusz súlyokkal végrehajtva, de célkilövés, sőt egy több mint 80 kg-os bábu cipelése is várt a versenyzőkre.  

A jó eredményekhez Misi szerint elsősorban kitartásra és összefogásra volt szükség, amiből az elmúlt tíz esztendőben már nem először vizsgázott jól a Szolnok megyét képviselő tűzoltó csapat, ezúttal – Misi oldalán –, Czifra Zsolt őrmester, Varju Zsolt főtörzsőrmester és Zsigó József szlovákiai magyar tűzoltó.

– Szeretem a munkám, tíz éve vagyok tűzoltó, de a mai napig úgy tekintek erre a foglalkozásra, hogy nem választanék mást, hiszen megbecsülésben, elismerésben sokat kapunk mindenkitől, igazgatóinktól, parancsnokainktól, és természetesen a társadalomtól is. Nagyon jó érzés mindannyiunknak a sok gratuláció, amit akár az utcán is kapunk, mint most, a legutóbbi versenyért. Próbálunk is minden helyzetben helytállni, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat.

A csapaterő fontos feltétel, közösen mindent átbeszélni és cselekedni, ez, ami előrébb visz bennünket. A megyei tűzoltóságnál, ahol több ember dolgozik együtt, még nagyobb az összefogás, de ez ugyanúgy jellemző a kisebb tűzoltóságokra is itt a megyében, Kunszentmártonban, Tiszafüreden, Karcagon vagy Jászberényben. A hivatásosok mellett rengeteg önkéntes is dolgozik.

A gyors, hatékony munkavégzés a legfontosabb számunkra, és az, hogy ezt mind maximális erőbedobással és úgy hajtsuk végre, hogy mindenki megelégedjen a munkánkkal – fogalmazott Handzsuj Mihály, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Hivatásos Parancsnokságának tűzoltója, akinek ausztriai versenyeredményeihez szívből gratulálunk.

Magyar Mária

2018-06-05 12:54