„Szilveres” tánctehetségek Martfűn – Évet zárt a társastánc tagozat

Gálaműsor keretében tettek sikeres vizsgát társastánctudásukból a Martfűi József Attila Általános Iskola alsós évfolyamai 2018. május 28-án. A társastánc különböző műfajait a tanév során a Szilver Táncsport Egyesület és a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével, Prozlik Anna tanításában sajátították el a gyerekek. Az idei vizsgabálon 8 osztály, összesen 180 tanuló lépett színpadra, a műsort színesítve pedig további vendégszereplők, az idősebb korosztályokat képviselő egyesületi versenyzők bemutatóit is láthatta a közönség.

– „Az idei év is különleges volt, mert kimagaslóan teljesítettek a gyerekek, és plusz produkciókat is tanultak, hogy még érdekesebbé tegyék a táncgálát” – mondta el Prozlik Anna tánctanár, azt is hangsúlyozva, munkájában nagy segítséget nyújtottak a martfűi iskola pedagógusai, akik külön gyakoroltak a gyerekekkel az iskolában. Mint mondta, nagyon jó az együttműködés az iskolával, mindenben számíthat a pedagógusokra és az igazgatónőre.

Az évet összegezve csupa jó hírről számolhat be a táncot oktató intézmény: sikeres évet zárt a társastánc tagozat, számos művészeti iskolás versenyről tértek haza kiemelkedő eredménnyel a gyerekek. Mindre büszke tanáruk, aki arról is örömmel adott hírt, hogy sikerült leigazolniuk egyesületükbe egy versenyző párt, a Polónyi Kevin - Dorogi Edina Anna párost, akik másfél éve táncolnak és versenyeznek együtt, szép helyezésekkel bizonyítva tehetségüket.

 A Szilver Alapfokú Művészeti Iskola versenyzői között kiemelkedő eredményeket értek el a Pető Dániel - Kocsis Liliána, a Pótár-Bóta Zalán - Csörghe BoglárkaaSzőke Dániel - Bata Indira Zoé és a Goda Ernő - Árvai Viola párosok is.

A Szilver Táncsport Egyesület versenyzői között eredményeikkel kitűntek az elmúlt hónapokban a Fodor Bence - Fodor Luca páros, a Polónyi Kevin - Dorogi Edina Anna táncospár és aVarga András - Bottyán Blanka páros. Ugyancsak eredményes szerepléseikkel dobogós helyeket szerzett a Kalapács Bence - Szántó Regina páros, akik tehetségükkel az elmúlt hónapokban is kiemelkedő eredményeket értek el, köztük számos aranyérmet megszerezve ifjúsági és már felnőtt kategóriában is.

Gyönyörű koreográfiákat mutatott be a gálán a Mészáros Bence Levente - Balanescu Liliána páros is. Ők 2016 nyara óta a tizenegyszeres magyar bajnoki standard formációs csapat tagjai is. Sikereik között 2016-ban hazai közönség előtt, Pécsen sikerült döntőt táncolniuk, és végül a 4. helyet szerezték meg.  Idén februárban Oroszországba, Szocsiba utaztak az Európa-bajnokságra, ahol az előkelő 3. helyezést érték el. – „Ez az első, világversenyen szerzett standard formációs érem a magyar táncsport történetében. A csapatunk nagy erővel és elszántsággal készül a 2018-as Világbajnokságra, amely szintén Pécsett kerül megrendezésre novemberben” – tudtuk meg Prozlik Annától, aki a büszkeségeket sorolva természetesen nem hagyta ki iskolájuk legfiatalabb tehetséges párosait sem, akik szintén sok tapsot kaptak a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola 2017-2018-as tanévet záró előadásán.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2018-06-13 15:46