„Itt otthon voltunk” – Ballagás az általános iskolában

Ma még együtt, és nincs tovább! Eljött a búcsúzás napja. Martfűn két osztályban negyvennégy nyolcadikos búcsúzott tanáraitól és alma materétől, a Martfűi József Attila Általános Iskolától az intézmény ballagási ünnepségén, június 16-án, szombaton.– A ballagó tarisznyában mindig található egy kis hamuban sült pogácsa, egy kedves üzenet, egy fotó. A tiétekben is van fénykép az iskoláról, de engedjétek meg, hogy én is tegyek bele képzeletben néhány képet nektek – szólította meg a végzős diákokat Földi Edina igazgatónő. – Az első fotó 2010-ben készült, meleg szeptemberi nap volt. Icuka néni, Katika néni, Editke néni és Erika néni biztató, ölelő tekintetével vártunk titeket, a pici lábaitok le sem értek a földre a tornapadról.

A fotók rólatok megmaradnak bennünk. Nem papíron, nem digitálisan, hanem léleklenyomatban. Mert higgyétek el, sok mindenre fogunk veletek kapcsolatban emlékezni. Lesz mire!

Az általános iskola vezetése a ballagás alkalmából jutalomban részesítette azokat a fiatalokat, akik tanulmányi, sport vagy művészeti eredményükkel élen járnak.

A díjakat a Szolnoki Tankerületi Központ, a Boldog Gyermekekért Alapítvány, Rozsán Csongor, az iskola volt diákja és Rágyanszky István önkormányzati képviselő ajánlotta fel.

Kitűnő bizonyítványáért, példamutató szorgalmáért és kiváló tanulmányi munkájáért könyvjutalomban részesült Molnár Lili 8. a osztályos tanuló. Kitűnő tanulmányi eredményéért és kiemelkedő művészeti teljesítményéért vehetett át jutalmat Stoica-Bodor Panna. Könyvjutalmat kapott a ballagás alkalmából, a kézilabda sportágban nyújtott kiváló teljesítményéért Birgés Dávid 8.a. Kimagasló sporteredményeiért Mester Marcell és Fűzfa Dominik 8.b., példás szorgalmáért Benedek Petra 8., kiemelkedő közösségi munkájáért és példamutató magatartásáért Jakab Nelli 8.b érdemelt elismerést. Közösségi tevékenységéért Deák Orsolya, Lengyel Roberta és Kókai Doren, kiemelkedő közösségi munkájáért és példamutató magatartásáért Gajdos Bernadett kapott egy-egy szép könyvet és nagy tapsot.

Több mint egy évtizedes hagyománya az iskolának a Karácsonyi Mesejáték. A nevelőtestület a ballagási ünnepség keretében könyvjutalommal ismeri el azoknak a diákoknak a teljesítményét is, akik hozzájárultak a sikeres előadásokhoz.

Földi Edina az oktatási intézmény nevében köszönetet mondott a végzősök szüleinek nyolc éven át tartó segítő munkájáért, az iskolai rendezvények lebonyolításában való aktív közreműködéséért is.

Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének „Önkormányzati elismerő oklevelét” Pintér Viktória Martina 8.b osztályos tanuló érdemelte ki az elmúlt tanévben, matematika és angol versenyeken elért eredményeiért. Viktória kimagasló tanulmányi eredménye és példamutató magatartása mellett, a középfokú nyelvvizsgán elért teljesítményéért könyvjutalmat is átvehetett.

„Az év felsős sportolója” díjat az idei tanévben is olyan tanuló tudhatja magáénak, aki a tanév során több jelentős sportrendezvényen nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Az iskola sportdíját és az ezzel járó kupát Pápai Balázs 8.a osztályos tanuló érdemelte ki. Balázs 2017-ben Aranyjelvényes Sportoló minősítést kapott duatlon és triatlon sportágakban, majd 2018-ban, triatlon versenyzőként ismét elnyerte ezt a címet. Két éve válogatott versenyző, a Heraklész válogatott tagja.

– Őrizzétek meg a kíváncsiságotokat, amit megtapasztaltam közöttetek, mert a kíváncsiság viszi előre a világot. Ezekkel a gondolatokkal nyújtott át a végzős diákoknak Martfűről szóló kiadványokat a Városszépítő Egyesület nevében Vinczéné Balogh Magdolna.

Az intézmény jelképes kulcsának átadásával az iskolai élet pillanatait őrző album újabb fejezete zárult le, átnyújtva a fiatalabbaknak, és arra bíztatva őket, hogy öregbítsék tovább iskolájuk hírnevét, töltsék meg az albumot boldog pillanatokról szóló képekkel.

– Várva várt, mégis nehéz nap a mai a számunkra. Várva várt, hiszen ez a nap rólunk szól, nekünk állnak sorfalat, a mi kezünkben gyűlik a virág, ma bennünket búcsúztatnak. Nehéz, mivel ezen a napon lezárul életünk egy szakasza – szóltak a búcsúzó gondolatok az iskolához, ahol oly sok éven át otthon érezhették magukat.

A ballagó nyolcadikosok szeretettel mondtak köszönetet osztályfőnökeiknek, tanáraiknak a sok-sok türelemért és segítő fáradozásért, amit értük tettek, tanórákon, együtt átizgult versenyeken és a pályaválasztás időszakában, és végül szüleiknek. – Soha nem feledjük el, hogy a Martfűi József Attila Általános Iskola tanulói voltunk – hangzott el hittel, mint ahogyan versben, dalban, meghatóan őszintén szólt Simonffy Péter Búcsúdala is:

„Visszanézve az életet, az elmúlt sulis éveket,

Látok sok fiatal gyermeket, akik álmokat kergetnek.

Egymás köré gyűltek, és közös dalt énekelnek,

Bentről már mind tudják, hogy még nem felnőttek.”

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-06-19 16:05