Oktatás és nevelés példa értékkel

A tanévzárás és a pedagógusnap alkalmából is köszöntötte a Martfűi József Attila Általános Iskola munkatársait az önkormányzat nevében dr. Papp Antal polgármester, 2018. június 22-én.A városi szintű pedagógusnapi ünnepség helyett, az önkormányzati, a kulturális, az egészségügyi és a sport kitüntetésekhez hasonlóan, az idei évtől az állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából rendezett városi ünnepségen részesíti méltó elismerésben a képviselő-testület az ezeken a területeken a közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket.

– Úgy gondolta a testület, hogy a pedagógusnap ünneplését is megváltoztatja egy kicsit – utalt a polgármester a helyi önkormányzati elismerések rendszerének változására, hozzátéve, hogy, talán a pedagógusok leterheltsége miatt, kevesen vettek részt a külön tartott pedagógusnapi ünnepségen.

Dr. Papp Antal lehetőséget kért és kapott az oktatási intézménytől arra, hogy személyesen köszönthesse az iskola munkatársait. – Megérdemlik a pedagógusok a köszöntést, sokat dolgoznak a gyermekeinkért. A pedagógus munka, a tanítás mellett, a nevelésről is szól, és gyerekekkel foglalkozni nagyon nehéz. Martfűn jó az iskola, jók a pedagógusok, a gyerekek szeretnek ide járni – köszönte meg az intézmény dolgozóinak munkáját a polgármester.

Az oktatás kötelező állami alapfeladattá válását követően is kiemelt figyelemmel kíséri, és lehetőség szerint segíti az általános- és a középiskolát az önkormányzat. Igyekeznek megismerni az iskolák tevékenységét, támogatásukról biztosítják az intézményeket, és jó kapcsolatra törekszenek az új fenntartókkal, a Szolnoki Tankerületi Központtal valamint a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrummal.

Az oktatási intézmény is elismeri és a továbbiakban is örömmel fogadja az önkormányzat segítségét, amiért Földi Edina, az iskola igazgatónője ez alkalommal is köszönetet mondott.

A nyári szünetben, a sok munka után, egy kis szusszanásra is lesz lehetőségük városunk pedagógusainak. Jó pihenést, a következő tanévben, nevelési évben pedig újabb szép eredményeket és sok sikert kívánunk mindannyiuknak!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-06-22 11:42