Szúnyoggyérítés augusztus 2-3-án

Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül, a következő légi kémiai védekezést augusztus 2-án, a napnyugtát megelőző 1,5 órára tervezik a szakemberek. Tartaléknapok: augusztus 3-4. földi kémiai védekezést augusztus 3-án a napnyugta utáni időszakban végzik el. Tartaléknapok: augusztus 4-5.Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A kormány a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, akik a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel, a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények a kijuttatott formájukban kizárólag a rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

Herbályné Kalmár Irén

2018-07-26 16:16