Martfűi Ünnepi Napok - Simon Bence ütőhangszeres koncertje Martfűn

A Martfűi Ünnepi Napok keretében Simon Bence ütőhangszeres művész különleges koncertjét élvezhették mindazok, akik, augusztus 16-án este ellátogattak a Művelődési Központba.Simon Bence a győri Liszt Ferenc Zeneiskola ütőhangszeres tanára, a 2013-ban, Litvániában megrendezett Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny győztese, 2014-ben pedig Olaszországban a verseny nagydíját is kiérdemelte. 

Martfűi közönségének olyan dallamhangszeres és dobos darabokat hozott el, amelyek az ütőhangszeres irodalmon belül sem számítanak szokványosnak.  A dobok mellett olyan ritkán hallható hangszerek is megszólaltak, mint a marimba és a vibrafon. A marimba legfőbb tulajdonsága, hogy hanglapsora fából készül. Nem így van ez a vibrafonnál, ahol a hangszeren fémlapokat látunk – tudtuk meg a koncerten magától a művésztől, aki előadása minden művéről elmondta, melyik darab milyen szempontból számít különlegesnek.

Az Ünnepi Napok ajándék koncertjének hallgatósága nem csak a hangszerelésben, de Simon Bence ütőhangszeres művész játékában is izgalmas, új zenei élményekkel lehetett gazdagabb.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2018-08-22 16:46