„Sok munkát, de sok örömöt is hoz a Dami új pályázata” – Szépül az iskola, bővülnek a diákok lehetőségei

Az elmúlt hónapok felújítási munkálatai a martfűi középiskolába járók környezetét szépítették meg, de további fejlesztésekkel is büszkélkedhet az intézmény, hiszen az oktatás színvonalát erősítő 10 milliós eszközpark bővítés, és két tanévre szóló, kb. 80 milliós pályázat is megvalósul.– „Az eszközpark bővítésre már az előző tanévben sor került intézményünkben. Nagy öröm ez, hiszen ezzel a gyökereinkhez visszanyúlva a cipőipari, a bőrdíszműves képzést tudjuk hatékonyabbá tenni” – avatott be az iskolát érintő fejlesztések részleteibe Molnár Aranka. – „Ezeket a gépeket a tanműhelyben használjuk, ott tudjuk megmutatni, és ezzel tudjuk a technológiánkat frissíteni a cipőipari képzésben, illetve hatékonyabbá tenni a felnőttoktatást is.

Az eszközbeszerzések területén szintén nagy öröm, hogy az előző tanévben teljesen megújítottuk két tantermünk informatikai eszközparkját. A régi gépek helyett új gépek kerültek be. Ez nagyon fontos ott, ahol szakmai informatikai oktatás zajlik, illetve mindenkinek, hiszen az elavult gépekkel már nem tudnánk hatékonyan tanítani.

Az iskola és a kollégium épületében is történtek felújítások a nyári szünetben. Teljes padozatcserére került sor a tanműhelyi szárnyban, terem ajtókat cseréltünk, festettünk, mázoltunk. Megfiatalodott ezen a téren az iskolának ez a szárnya. Minden szárnyban volt valami örömkeltő dolog. Az első emeletünkön egy korábban kis szertárként, társalgóként használt helyet sikeresen nyelvi laborrá alakítottunk. A sok öröm között nem is tudom elmondani, hogy melyik a legnagyobb. A kollégiumi szárnyban például egy gyönyörű, kollégiumi közösségi tér kezd kialakulni. Maga a közösségi tér már elkészült, itt falakat, térelválasztókat kellett kivenni, máshová helyezni, így teljesen XXI. századivá vált ez a tér. A diákokkal együtt fogjuk berendezni az új termet, ami különböző pihenőelemekkel, kis teakonyhával, kondi gépekkel bővül. Mindez a szabadidő eltöltéséhez fontos és hasznos lehet” – sorolta a szeptemberi kezdés jó híreit az intézmény vezetője, a megújulási lehetőségek között a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum két tanévre szóló, nagyszabású pályázatát is hangsúlyozva.

– „A GINOP-os (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) pályázat célja, hogy minél több diákot érettségihez és szakmai vizsgához juttasson.Ebben a pályázatban további fejlesztések történnek. A kollégiumban egy infó kuckót fogunk kialakítani modern számítógépekkel a kora ősz folyamán. A beruházásokon kívül, ennek a programnak az a nagy jelentősége, hogy fejlesztést, mentorálást, szabadidős programokat, kirándulásokat tudunk biztosítani a diákoknak”

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum nyilvános pályázatából a martfűin kívül négy tagintézmény részesül, ami összesen több mint százötvenmillió forintot jelent, arányos megoszlással. A Damira jutó, fejlesztésre, beruházásra, továbbképzésekre használható pályázati összeg több mint 80 millió Ft. A program két tanévet érint, megvalósítása folyamatosan zajlik.

– „Sok munkát, de nagyon sok örömöt is hoz a Dami új pályázata” – fogalmazott Molnár Aranka, Martfű közel 75 esztendős középiskolájának aktuális fejlesztéseit összegezve.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2018-09-10 15:59