Sülyi Károlynak szólt a taps az Idősek Világnapja martfűi nagyrendezvényén

A helyi és környékbeli nyugdíjas közösségek ünnepei között, szeptember 14. verőfényes péntek délutánján ezúttal az Idősek Világnapja alkalmából találkoztak, szórakoztak a ,,szépkorúak”. A hangulat és a nagyszámú részvétel ismét jó példával elöl járva mutatta meg, ez a korosztály is igényli, sőt élteti is a szívet-lelket feltöltő alkalmakat. Örökzöld dalokkal, nótákkal örvendeztette közönségét Sülyi Károly martfűi operett - nóta énekes, akinek szívhez szóló műsorát az önkormányzat ajándékaként élvezhették a vendégek. 

Nem csak a vendégek, a házigazdák is örülnek, mikor ilyen jól sikerül egy-egy rendezvény, mesélte elégedetten Kun Lajosné Évike, a szervező Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője, aki mint minden esztendőben, most is kiemelte és megköszönte Martfű Város Önkormányzata támogatását is.

„Mindig örömmel jövök, szeretek itt lenni Önök között, hisz nekünk jó érzés, hogy látjuk, milyen sokan szórakoznak velünk ezen a szép napon. Azt kívánom, hogy érezzék jól magukat mindig Martfűn, és szeretettel várunk vissza mindenkit a következő évben is.” – hangzott el dr. Papp Antalpolgármester köszöntőjében.

Megható történet részlet felolvasásával emlékeztetett a régi időkre köszöntőjében dr. Urbán Szabó Béla, aki a Városi Nyugdíjas Klub tagjaként ezen a rendezvényen az önkormányzat képviselőjeként is üdvözölte a vendégeket.

Sokat terveznek, szerveznek, pakolnak, egyszóval készülnek erre a napra a városi nyugdíjas klub tagjai is, akik azt mondják, nekik is fontos, hogy vendégeik mindig jó szívvel emlékezzenek a martfűi bulikra. Sülyi Karcsi neve már önmagában hívó szóként várta a klubokat, ám ahogyan ilyenkor szokás, a köszöntések mellé a vendégek is hoztak dalokat, verseketTiszaföldvárról két klubból, Kengyelről, Cserkeszőlőből, Homokról. Részt vettek a helyi baráti klubok is, így a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete és a Martfű Kossuth Úti Nyugdíjas Egyesület.

„A kor alapjában semmit nem határoz meg” – mondta és írta Veres Pál, aki szerint „Egy fiatalember is lehet koravén és egy idős is képes fiatalosan gondolkodni.” Sokan vallják ezt bölcsen Martfűn is, a közösségi életet szerető idősek közül. A jó példáért hálás köszönet nekik, igyekszünk a nyomdokaikban járni, figyelni rájuk és segíteni őket. A figyelemfelhívás mellett ez is célja volt az ENSZ-nek, amikor október elsejét az idősek világnapjává nyilvánította 27 évvel ezelőtt.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2018-09-18 15:38