Autómentes nap Martfűn

A martfűiek közül sokan fogadták meg a szeptember 21-ei autómentes nap kampányának hívó szavát, és ezen a napon, pénteken nem autóba, hanem kerékpárra ültek vagy gyalogosan közlekedtek. A délutáni közös bringázás is sokakat mozdított meg, s bár ezúttal a kampány üzenetéért tekertek együtt, arra azért büszkék vagyunk, hogy az itt élők mindig szívesen csatlakoznak a hasonló közös sportprogramokhoz.A tizenhetedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő programjához, Szekeres Mónika Gizella önkormányzat képviselő szervezésében, Martfű már negyedik alkalommal csatlakozott.

A hibrid autó, tűzoltó autó, mentőautó és egyéb érdekes látnivalók mellett, a biztonságos közlekedés jegyében, a korosztályokhoz mérten előadások, ügyességi feladatok, közlekedési totó és színezők is várták az oktatási intézmények tanulóit, az ovisokat és még a bölcsis gyerekeket is. A program résztvevői apró ajándékokat is kaptak. 

„Azért tartom fontosnak az oktatási intézményekben, a gyerekeknél népszerűsíteni ezt a napot, hogy legyünk bátrak és ne mindig autóba üljünk, ha utaznunk kell. Gondoljunk a környezetünkre, az egészségünkre, és minél többet kerékpározzunk, ha lehetőségünk van rá” – hangsúlyozta Szekeres Mónika Gizella.

A kampány évről évre arra hívja fel a figyelmet, hogy keressünk fenntarthatóbb közlekedési módokat, például kerékpározzunk, gyalogoljunk és használjuk tömegközlekedést, esetleg kombináljuk a különböző utazási módokat. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a városaink tisztábbak, biztonságosabbak és élhetőbbek legyenek. 

„Városunkban az elmúlt években több olyan pályázat valósult meg, amely a biztonságosabb kerékpáros és gyalogos közlekedés elősegítését jelenti a városlakók számára. Nagyon sokan közlekednek kerékpárral a városon belül és kívül is, azonban van még hová fejlődni ebben a tekintetben is” – emelte ki az önkormányzati képviselő, aki összesen közel húsz segítő, támogató cégnek, intézménynek, vállalkozásnak fejezi ki köszönetét a martfűi rendezvénysorozat sikeréért.

Az aktív életre ösztönző kezdeményezéshez hazánkban az idén260 magyar település csatlakozott, köztük Martfűvel.

 Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››


Köszönjük támogatóinak, hogy a program megvalósítását elősegítették:

Martfű Város Önkormányzata

Deszán Kft.

Bácsvíz Zrt.

Legero Hungaria Kft.

Bunge Zrt.

RIGO Kft.

Penta Print Kft.

Termal-Medical Zrt., Martfű Termál SPA

KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Martfűi Rendőrőrs

Martfűi Polgárőr Egyesület

Tiszaföldvári Önkéntes Tűzoltóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Országos Mentőszolgálat

Szolnoki Index Autósiskola 

Toyota Hering Szolnok

OTP Bank Zrt.

Magyar Posta Zrt.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


2018-09-24 15:54