6. Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó

A 9. Szovjet (és Szoci) Jármű Túratalálkozó négynapos rendezvény zárónapjaként rendezték meg a 6. Szocijármű Kiállítást és Nosztalgia Találkozót augusztus 5-én, vasárnap. Szolnok legszebb fás-ligetes területén, igazi nosztalgikus környezetben, a volt KISZ-táborban szoci veterán, -oldtimer és -nosztalgia járműveket, tuning és átalakított szoci járműveket és egyéb veteránokat láthattak a látogatók.Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény idén 2. alkalommal mutatkozott be a rendezvényen. A gyűjtemény munkatársai kiállításukkal időutazásra hívták a rendezvényre kilátogató érdeklődőket, felidézve a ’70-es és ’80-as évek hangulatát. Nagy sikert arattak a Tisza Cipők, reklámtáblák, naptárak, suszterfigurák, munkásköpeny, otthonka, platform cipők mellett a bakelit lemezek, divatmagazinok és az akkori háztartásokban leggyakrabban használt tárgyak. A bemutatott korabeli ruhákat magukra vehették, a használati tárgyakat kipróbálhatták, a régi újságokat fellapozhatták, és sokan éltek a lehetőséggel, hogy ezeket a pillanatokat megörökítsék.  

A rendezvény kísérő programjai közé tartoztak nosztalgia múzeum, ruhaverseny, nosztalgia fodrászat, büfé, gyermekprogramok, veterán járművek ingyenes műszaki felülvizsgálata és járműtörténeti bemutatók is.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy az idén is több mint 1300 látogató és mintegy 400 autós vett részt a találkozón, melyen – nagy örömünkre – Martfűhöz kötődő tárgyakkal is színesíthettük a kiállítást.

Bak Ágnes

Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény

Tovább a képekhez>>>

2018-09-15 12:04