Európai Diáksport Nap – 2018.09.28.

A Magyar Diáksport Szövetség 2018-ban is közös mozgásra hívta az ország iskoláit az Európai Diáksport Napján, szeptember 28-án. A Martfűi József Attila Általános Iskola ebben az évben is csatlakozott a programhoz.A rendezvény egy közös iskolai zenés bemelegítéssel kezdődött a 8. osztályos lányok vezetésével.

Ezt követően került sor a hagyományos diáksport napi futótáv (2018 m) teljesítésére, ahol a polgárőrség és a rendőrség biztosította az útvonalat.

A futás befejeztével frissítő ital várta a gyerekeket, majd választhattak az iskola által felkínált, 120 percet kitevő mozgástevékenységek közül.

Az alsó tagozatos, természetet és gyaloglást kedvelő tanulók a Tisza-gáton sétálva gyönyörködhettek az őszi természet szépségében, a vizet szerető gyerekek az uszodában vízi játékokat játszhattak, a 4. évfolyam tanulói pedig az iskola tornatermében Kapitánylabda csapatjátékban ügyeskedhettek.

A felsősöknek is többféle mozgáslehetőség lett felkínálva. A legtöbben kerékpártúrára indultak Rákócziújfaluig, majd vissza. Az őszi kellemes napsütésben nagy élmény volt bringázni.

A főleg a fiúk körében közkedvelt focira a Városi Sportcsarnokban került sor.

Iskolánk tornatermében az asztaliteniszé, míg a sportudvaron a zsinór-, illetve a röplabdáé volt a főszerep.

Tanulóink nagy lelkesedéssel, örömmel mozogtak. A jókedv, a derű, az együtt mozgás öröme tette feledhetetlenné ezt a szép kora őszi délutánt. Reméljük, jövőre újra találkozunk, mert mozogni jó!

Martfű, 2018. október 2.

Árvainé S.É

Tovább a képekhez>>>

2018-10-03 13:34