Felhőtlen szórakozás a népdalok, nóták és operettek kedvelőinek

Az ismert magyar nóta szövegét idézve, „Búcsút int az ősz a nyárnak” címmel, szép korúak számára rendezett gálaműsort a Dan-Ton Művészeti Közhasznú Egyesület szeptember 28-án, a Művelődési Központban. A népzenei hagyományok bemutatásával, szórakoztató műsorok, jótékonysági rendezvények szervezésével is foglalkozó egyesület működése az ismert nóta- és operett énekes, Sülyi Károly nevéhez köthető.Az ingyenes rendezvényre, amelyen népszerű előadók sorának fellépése követte egymást a színpadon, Martfűről és a környező településekről is sokan érkeztek, a népdalok, nóták és operettek kedvelői közül.

Sülyi Károly szerint a gálaest elérte a célját, sokan eljöttek, és jól érezték magukat. A Dan-Ton egyesület égisze alatt további, de már jegybevételes rendezvények szervezését tervezi szintén Martfűn, nóta, operett és táncdalokkal.

A mostani és a tervezett gálaestek költségeit részben az egyesület TAO (társasági adó) bevételei fedezik. A hazai cégek ugyanis felajánlhatják társasági adójuk egy részét a regisztrált előadó-művészeti szervezeteknek.

Sülyi Károly nemrég Martfűre tette át az egyesület székhelyét, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több civilszervezetet vonjon be a Dan-Ton Művészeti Közhasznú Egyesület rendezvényeibe, tevékenységébe.

Herbály Jánosné         

Tovább a képekhez ›››

2018-10-04 15:43