Városunk 90 évnél idősebb lakóit köszöntötték

Örömünkre és büszkeségünkre, harminchárman élnek közöttünk olyanok, akik a 90. életévüket is betöltötték. Az idősek világnapja, október 1. alkalmából mindannyiukat személyesen igyekezett köszönteni dr. Papp Antal polgármester és Gonda Istvánné alpolgármester, otthonaikban látogatva meg az e szép kort megért martfűi polgárokat.Martfű Város Önkormányzata október első napjaiban minden évben szeretettel és tisztelettel köszönti városunk 90 évnél idősebb lakóit, ajándékkal és emléklappal kedveskedve számukra.

Szerencsére sokukat meg is tudták látogatni. Mindig vannak, akik a közelmúltban költöztek idősek otthonába, vagy éppen kórházba kerültek, de a legtöbben itthon tartózkodnak. Többen közülük mára egyedül maradtak, sokan családjuk, gyermekeik körében töltik napjaikat, akik féltő gondoskodással veszik körül őket.

Közösségünk idős polgárai ezúttal is örültek az önkormányzat figyelmességének, szívesen veszik a jó szót, az odafigyelést, amellyel a hétköznapok is ünnepnappá tehetők számukra.

Dányi Sándorné Madarász Margit néni a 94. évét tölti. Korát meghazudtoló serénységgel nyitott nekünk kaput, pedig a fájós jobb lábának már kell egy kis segítség. – Nem vagyunk egyformák. Van, aki jobban elhagyja magát vagy nagyobb bánata van. Én már a bánattal nem törődöm. Úgyis úgy van, ahogy van!  – mondja mosolygósan, mi pedig nyugtázzuk: így volna jó élni 94 évesen.

Lengyel Istvánné Seres Ilonka néni a 93. évét töltötte a nyáron. Korát a kérésére kedélyesen saccolgattuk, szó ami szó, sok évet letagadhatna ő is. Testben és lélekben is fiatalos, csak a hallása gyengül az idő múlásával. Nemrég elhunyt jó testvérére emlékezve egy kicsit elcsendesedtünk, hallgatva Ilonka nénit, aki minden napot, ami megadatik neki, köszönettel fogad.

Végül egy szép kort megért férfiemberhez is eljutottam az időseket köszöntők kíséretében. Egyed Péter bácsi 92 éves múlt. Jól tartja magát, de sajnos már ő is egyedül él. Nem jó a magány, jövőjét egy idősotthonban, kortársai körében tervezi, nagy bizakodással.

„A fejlődés végtelen. És az emberben lévő szellem örökké fiatal, és teremt, alkot és él, és örökké élni is akar.” /Müller Péter/

Herbály Jánosné

  Tovább a képekhez>>>

2018-10-04 16:25