A gateball játékkal ismerkedtek

A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján, október 20-án. Francia és japán vendégek érkeztek városunkba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.A Japán Gateball Szövetség képviselője, Keiichi Imagawa és a francia szövetség játékosa Anne Sirot azon fáradoznak, hogy Magyarországon is meghonosítsák a gateball szabadidő sportot. A bemutató sikeres volt, az érdeklődők jó hangulatú játékkal töltötték a szombat délelőtti órákat.

Ezt a sportjátékot két, ötfős csapat játssza, kortól és nemtől függetlenül. A Gateball a testet és az elmét is megmozgatja, kiváló taktikai játék, bármely korosztály számára.

– Keiichi Imagawa és Anne Sirot a teljes hétvégét Martfűn töltötték, ismerkedtek a várossal, részt vettek a helyi szabadidős programokon. Martfű és Szolnok város számára is adományoztak a játékhoz szükséges eszközöket. Újabb összecsapás gondolata is felvetődött a két alakuló csapat között, amelyre várhatóan a jövő év tavaszán kerül sor – tájékoztatott Asztalosné Kocsis Enikő, a játék kipróbálására hívó, házigazda Művelődési Központ igazgatónője.

A világszövetség képviselői mindketten abban bíznak, hogy rendszeres kapcsolattartással tudják segíteni a kialakuló magyar gateball klubok munkáját.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-10-31 16:28