„Valóban jól működő kapcsolat van a város és a kormányhivatal között”

– Tudásommal igyekszem az eddigi közös munkát erősíteni, azt a folyamatos a törekvést, hogy jó együttműködés alakuljon ki Martfű város és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal illetve annak egyes hatósági szervei között – hangsúlyozta a dr. Berkó Attila a martfűi önkormányzati képviselő-testület október végi ülésén. A nemrégen kinevezett kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a testület meghívására látogatott Martfűre.A kormánymegbízott a kormány megyei képviselője. Feladata a kormányzat által megfogalmazott társadalompolitikai célok érvényesítése a közigazgatásban, egyben visszajelzésekkel is él arról, hogyan hatnak a gyakorlatban a célok elérésére hozott jogszabályok a társadalom különböző szegmenseiben, a magán-, az üzleti vagy a közszférában.

Dr. Berkó Attila a 2018. július 1-jei kormánymegbízotti kinevezését megelőzően is a megyei kormányhivatal vezető tisztségviselője volt. Az Igazságügyi Szolgálat vezetőjeként dolgozott, majd 2015-től a kormányhivatal főigazgatói posztját töltötte be.

– Valóban jól működő kapcsolat van a város és a kormányhivatal között – mondta a kormánymegbízott Martfűn, maga és hivatala számára is elvárásként fogalmazva meg, hogy – a megfelelő jogi keretek között – mindenben segítsék a települési elképzelések megvalósítását, a város és az itt élők érdekeit szolgálva.

– Számos lehetőség van a települések előtt, azonban ezeknek a kiaknázása, teljes mértékű felhasználása – a hazai és uniós szabályozásnak megfelelve – nem egyszerű folyamat – fogalmazott dr. Berkó Attila. – Sok olyan feladatot kell elvégeznünk, amelyhez szükség van a városok, települések együttműködésére, akár a szolgáltatás, akár az információ beszerzés terén. Bizakodásra ad azonban okot, hogy ez is jól működött az elmúlt időszakban.

A megyei kormánymegbízott szerint Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mindig a megoldásra törekszik, jól látja el a feladatát. Azt kérte, hogy ez a jövőben is így legyen, Martfű a fejlődés azon útján járjon tovább, amit megkezdett.

Herbály Jánosné

2018-11-13 13:41