Nonstop vetélkedő – Fél napon át tartó, jókedvű versengés

Mozgalmas, tartalmas és igazán hosszú volt az idei nonstop vetélkedő, sokszínű és újszerű feladatokkal. A csapatok lelkesen és felkészülten játszottak, jól teljesítettek a tudást, az ügyességet és az előadói képességet is igénylő, 12 órás játékidejével rendhagyónak számító vetélkedő során.Négy csapatban, több mit kétszázan mérték össze tudásukat és ügyességüket, elsősorban a középiskolás korosztályban, 2018. november 24-én szombaton, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A martfűi versengések feladványairól, hivatásos játékvezetőkként, évek óta dr. Varga Zoltán, dr. Varga Zoltánné és Katona Csaba gondoskodnak. Számos, izgalmakban bővelkedő témakörben tették próbára most is a diákok elméleti tudását, ügyességét, műveltségét és humorérzékét.

Népszerű és látványos elemei ezeknek a vetélkedőknek a zenei témák, elsősorban a karaoke, ami az idén is nagy sikert aratott a csapatok körében.

A nagyszabású játék szervezője, a Martfű Városi Szabadidős Kör Egyesület és vezetőjük, Szőke Ferenc sokat fáradozik azon, hogy ez a nap már valóban csak a vidám vetélkedésről szóljon.

Az elsősorban martfűi tagokból álló zsűri tagjai is sok éve hűségesek ehhez a rendezvényhez, és a csapatok soraiban is több visszajáró versenyzővel találkozhattunk.

Elnökként Gonda Istvánné Zsuzsa, segítőiként Fazekas Jánosné, Szilágyiné Árvai Éva, Turnyánszkiné Enyedi Andrea, Szilágyi Vivien és Fazekas Enikő is évek óta erősíti a zsűri munkáját.

Jó hangulatú, kreatív napot kívánt a nonstop vetélkedő résztvevőinek Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat alelnöke.

–            Egy-egy ilyen rendezvénynek fontos feladata a csapatépítés. Egymáshoz közelebb kerülünk mint diáktársak, egymás gondolatait el tudjuk fogadni és meg tudjuk osztani. Akármelyik csapat is lesz az első, számomra mindannyian, akik itt vagytok ezen a rendezvényen, győztesek vagytok, nyertek ezzel a nappal – fogalmazott Fehér Petra, majd egy kis időre a játékba is bekapcsolódott, ezúttal az ÉPFA csapat tagjaként.

Dr. Papp Antal szintén örömmel köszöntötte városunkban a versenyző diákcsapatokat, jó szórakozást és jó versenyzést kívánva nekik. Martfű polgármestere természetesen a Dami csapatát erősítette jelenlétével.

Az estig tartó vetélkedésben végül az ÉPFA, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szerezte meg az első helyet. A képzeletbeli dobogó második fokára Nagykáta, a Ceglédi Szakképzési Centrum Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapatának tagjai állhattak, a harmadik helyen a Dami, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Martfűi Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma valamint a házigazda szabadidős kör közös csapata, a negyedik helyen pedig a Baross, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzett.

A csapatok díjazásán túl, az egész napos egyéni teljesítményük elismeréseként, harminchat játékos vehetett át különdíjat.

A Martfűi Városi Szabadidős Kör köszöni a vetélkedő lebonyolításához segítséget nyújtó támogatók felajánlását.

A nonstop vetélkedő támogatói voltak: Fehér Imre vállalkozó, Cseuz Zsolt vállalkozó, Vágner Olivér vállalkozó, Nagy Zoltán vállalkozó, Albán Pékség - Martfű, Rácz Roland üzletkötő, Izsáki Tésztaüzem, Bartus Csaba vállalkozó, Szabadidő és Sportcentrum Nonprofit Kft, Boldog István országgyűlési képviselő, Fehér Petra Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat alelnöke, Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Martfű Város Önkormányzata, Nagy János vállalkozó, Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., Bunge Zrt., Stadler Szolnok Kft., Cicero Pizzéria, Lukács Kft., Martfű Termál SPA, Lorenz Shoe Group Kft, Sóvári Sándor vállalkozó.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-11-30 14:13