Gyermekmosolyban és adományokban is gazdag volt a városi Mikulásdélután

Advent első vasárnapján, Martfűn a Mikulás érkezése nyitotta a decemberi ünnepkör programjait. A Művelődési Központ megújult épülete karácsonyi öltözékben, a Mikulás pedig hatalmas puttonnyal és kedves szavakkal várta a családi délután vendégeit.Sokan készültek erre a napra, hogy minél változatosabb és élménydúsabb legyen a gyermekek mikulás rendezvénye. A Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja karácsonyi jótékonysági vásárt tartott, a Református Nőegylet süteményekkel készült, a Városi Szabadidőkör népi fajátékokat hozott, a megyei népművészek portékáiból pedig kézműves vásár várta a családokat. A kulturális intézmény munkatársai kézműves sarokkal készültek, arcfestéssel pedig, ahogyan sok más városi programon, az ügyes kezű óvodapedagógusok kedveskedtek a gyerekeknek.  Mese is volt; Panka és a Mikulás kedves története a Pódium Színház előadásában szórakoztatta a közönséget.

A Művelődési Központ családi délutánjára sokan látogattak el, szülők, nagyszülők örülhettek együtt a gyermekek Mikulás élményeinek. A jótékonysági vásárok is sikeresek voltak, sokan adakoztak, gyűjtöttek és vásároltak a rászorulókért. A nőszövetség bevételéből a karácsonykor szereplő gyermekek kapnak ajándékot, és szeretetvendégségükön sok ajándékot szétosztottak az adománygyűjtésekben élenjáró martfűi szeretetszolgálat tagjai is.  A városi rendezvényen, a szervezők örömére, a szórakoztató mikulásprogramokon is többen vettek részt.

Advent beköszöntött, az ehhez kapcsolódó programok folytatódnak Martfűn. Az önkormányzat mellett martfűi közösségek, iskolások, civil szervezetek, művészeti csoportok készülnek hagyományos, évet záró, ünnepi programjaikra, melyekről a www.martfu.hu oldalon találhatók részletek. Várjuk együtt a karácsonyt!

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2018-12-05 16:09