Kihívások előtt – Szalagavató ünnepély a Damiban

Gratulációk, búcsúbeszédek, emlékek és élmények felidézése - mind feledhetetlen pillanatot hozott a végzős Damis diákok december 7-ei szalagtűző ünnepélyén. A szalagok feltűzése és a keringő a ceremónia legszebb perceiként hagytak szép emlékeket a Szolnoki Szolgáltatási SZC Damjanich János Szakképző Iskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma végzős osztályai, szülők és tanárok számára.„Az ünnep legyen ünnepies” - nyitotta ünnepi beszédét Márai Sándor idézetével a tagintézmény vezetője. 1:19 –  „Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolódásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.”

 Molnár Aranka szívhez szóló gondolatai között arra kérte búcsúzáshoz közeledő diákjait, legyenek büszkék a kis kék szalagra, viseljék azt, s ha rápillantanak, merítsenek erőt belőle. beji ari  – „Legyetek kitartók, hiszen közel már a cél. Néhány hónap és kellő tanulás után tiétek lesz a várt szakmai vizsgabizonyítvány és érettségi bizonyítvány.”

Ruhapróbák, táncórák és nagy izgalom előzte meg az ünnepi este hagyományos keringő táncát.

Középiskolás élményeiket, az itt kapott tudást, nevelést és példamutatást megköszönve a szalagavató ünnepi percei után pár hónap múlva új erőpróba vár a tanulókra, melyhez kitartást kívánt és támogatást, segítséget is ígért az iskola vezetője. Az emlékeket és az itt kapott értékeket is jó ilyenkor újra és újra felidézni.

– „Mindenkinek vannak feledhetetlen emlékei: barátságok, szerelmek, kirándulások, közösségi élet – rengeteg élmény raktározódott el. Minden osztály sok emléket, sok értéket és sok-sok kihívást hagy itt maga után, ha kilépnek az iskola kapuján. Addig azonban még sok közös munka vár ránk.” – fogalmazott Molnár Aranka.

Élményekben és érzelmekben is gazdag volt az este, mely után az ünnepelt diákok felnőtt életük első nagy próbatételére készülve folytatják majd zárják le tanulmányaikat a martfűi alma materben.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2018-12-13 13:15