Felméri az önkormányzat a telkekre és az új lakásokra vonatkozó igényeket

Telekkialakításokra készül az önkormányzat Martfűn. Több helyszín szóba jöhet, de az igényektől függ elsősorban az új családi és emeletes házak helyének kijelölése.– Eddig is sokan érdeklődtek telkek, új lakások iránt személyesen tőlem vagy a Polgármesteri Hivatalban, ahol az igényeket nyilvántartásba is veszik – tájékoztatott dr. Papp Antal, Martfű polgármestere. – Arra kérjük az építkezni, ide költözni szándékozókat, hogy a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájánál (Pápai Jánosnál) jelezzék a telek- és új lakás vásárlással kapcsolatos igényeiket.

A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) változásával komoly támogatás van az állam részéről új lakások építésére. A családi házakra és az emeletes házakban lévő lakásokra is nagy a kereslet.

Az önkormányzat tárgyalást folytat olyan vállalkozóval, akivel együttműködve – hasonló konstrukcióban, mint ahogyan az utolsó két emeletes ház épült a városban –, igény esetén többlakásos emeletes ház építésére is van lehetőség.

Dr. Papp Antal szerint a mostani felmérés elsődleges célja, hogy ténylegesen kiderüljön, mekkora az igény telkekre, új építésű lakásokra, ezért várják az itt élők és a környező településekről ide költözni szándékozók jelentkezését.

Herbály Jánosné

2018-12-18 15:39