A gyermek születése öröm és áldás

Az összefogás és a gondoskodás szép példájaként Martfűn Karácsonykor azokra a családokra is kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat, amelyek szerényebb anyagi lehetőségeik mellett is több gyermeket nevelnek. December 19-én, a Városházán, a Nagycsaládosok Karácsonya rendezvényen az idei évben is sok család, gyermek számára került sejtelmes ajándékcsomag a város jelképes karácsonyfája alá.– Családban élni csodálatos lehetősége az emberiségnek, nagy családban élni még inkább felemelő érzés – köszöntötte a szülőket és a gyerekeket Gonda Lajosné Erika, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ vezetője. – A mindennapok nehézségei között mindig becsempésződik egy-egy öröm, derű, mely gyönyörű emlékké szilárdul az évek múlásával.

A család, a felnövekvő nemzedék értéke senki számára nem vitatható. A gyermek születése igazi áldás, öröm egy családnak, de áldás a közösségnek és magának a városnak is, ahol élünk.

Most, hogy itt vagyunk, mint egy nagy család, láthatjuk, hogy városunk is egyre bővelkedik gyermekekben, egyre több a kettőnél több gyermeket vállaló család, és ez örömmel tölt el mindenkit.

A nagycsaládok köteléke, mely összetart, a legcsodálatosabb. Védelmez, támogatásra bátorít. A család olyan szó, melynek jelentésében benne van a biztonság, a sziklaszilárd alap, az a hely, ahová hazamehetünk, amelyben felnőhetünk, amelyből kirepülhetünk, majd visszatérhetünk. A család menedék a legnagyobb bajban, szomorúságban is, átölel, vígasztal, ha kell, megfedd, és utat mutat – sorolta mindazt az értéket, amit a család, különösen egy nagycsalád nyújthat tagjainak, legyenek azok felnőttek vagy gyermekek.

Ha kicsikről van szó, nem múlhat el Karácsony ajándék nélkül, és ez most sem volt másként. A Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai kis műsorral kedveskedtek a karácsonyi ünnepség résztvevőinek, egy kicsit játszani is lehetett a Nagycsaládosok Karácsonyán, és az ajándékcsomagokban is sok finomság rejtőzött.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-12-21 14:06