Együtt ünnepelt a város – Mindenki Karácsonya Martfűn

„Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. S az igazi öröm csak akkor és úgy születhetik szívünkben, ha másokat, embertársainkat is örvendeni látjuk” – dr. Papp Antal nyitotta e gondolattal karácsonyi köszöntőjét Martfű hagyományos, meghitt ünnepén, a Mindenki Karácsonyán. – „Boldog, békés és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek. Kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön legfőbb vágya, mindenki találja meg a boldogulását és mindenki boldog legyen legalább ilyenkor, karácsonykor. Kívánom, hogy kevesebb vita és baj legyen és jobban és szebben fejlődjünk mindannyian. Kívánom ezt városunknak is, hogy jövőre is legalább ennyit tudjunk előre haladni, fejlődni” – szólt az ünneplőkhöz Martfű polgármestere.Sokan gyűltek össze Martfű karácsonyfájánál. A Szent István tér meghitt karácsonyi fényekkel, zenével, lakóinak barátságos közösségeivel, szeretetvendégséggel telt meg. A jókívánságok, közös gyertyagyújtás mellett finom ételek, forró italok – babgulyás, forralt bor, tea, bőséges sütemény választék – várták a vendégeket. A kínálók pedig ezúttal is a Szil Trade Kft, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Főzőkonyhájának dolgozói valamint számos martfűi civilszervezet és oktatási intézmény önzetlen segítői voltak.

Az új fényekben pompázó karácsonyfát a Harmónia Lakásszövetkezettől kapta a város, amiért köszönetét fejezte ki Asztalos Árpádné. A Művelődési Központ igazgatónője arról is örömmel számolt be, hogy az elmúlt adventi időszakban sok szívhez szóló program, esemény és értékes adománygyűjtési akció volt a városban, mellyel sokan hozzájárultak a rászoruló családok, idős emberek támogatásához. – „Nagyon örülünk, hogy ez a segítőkészség, ez az egymásra figyelés aktívan él városunk közösségében” – tette hozzá. 

Áldott, békés karácsonyt kívánt a város lakóinak Kupai-Szabó Kornél református lelkipásztor és Kovácsik Antal diakónus. A Betlehemes játék is sokakat vonzott a térre. A közös városi karácsonyaink hagyományos ünnepi műsorával az idén a Martfűi Római Katolikus Egyházközség hittanos tanulói készültek, nagy sikerrel. A műsort készítették: Kovácsikné Gonda Anna és Tóth Ferenc hittan tanárok.

A rendezvény sztárvendége a Bon-bon együttes volt. Ünnepi fellépésük kedvelt slágerdalaira a hideg ellenére is szépszámú közönség tapsolt.
A tűzijáték színpompája zárta Martfű Mindenki Karácsonyának meghitt óráit, melyen sok martfűi kívánhatott egymásnak boldog karácsonyt és örömökben gazdag új esztendőt.

Magyar Mária

 

2018-12-22 12:37