Hangverseny karácsonyra a Nőikartól

Adventi hangversenyükön értékes zenei repertoárjukban a magyar és a nemzetközi zeneirodalom szép kórusműveit adták ajándékba közönségüknek december 9-én a Martfűi Városi Nőikar tagjai.Színvonalas előadásuk a hagyományok szerint délelőtt a református Istentisztelet keretében majd délután a Szent Tamás Katolikus Templomban volt örömteli ajándék a város lakóinak.  Zongorán kísért Szabó Tímea, vezényelt Szabó Zsolt karnagy.

– 2018 a kórus életében, több fellépés mellett, egy kivételes zenei eseményt is hozott – emelte ki Asztalosné Kocsis Enikő a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös, nagysikerű komolyzenei koncertet, amelyen Pergolesi: Stabat Mater című művét hallhatta a közönség, a martfűi Szent Tamás Templomban. Erre a nőikar külön is büszke, hiszen ahogy Enikő fogalmazott, minden kórus életében ritka, ha egy szimfonikus zenekarral közösen adhat hangversenyt.

A nőikar 2019-re is tartalmas évet tervez; több helyszínen mutatkoznak be a martfűi közönségnek, a Szolnoki Szimfonikusok is számítanak közreműködésükre a megye számos településén, és ami az esztendő legkiemelkedőbb eseménye számukra, a kórus 40 éves fennállását ünneplő jubileum, amire örömmel készülnek.

Magyar Mária

Tovább a 2018.12.09 - Adventi Hangversenyek - Martfű Városi Nőikar, Szent Tamás-templom képgalériához>>>

Tovább a 2018.12.09 - Adventi Hangversenyek - Martfű Városi Nőikar, Református Templom képgalériához>>>

2019-01-10 16:31