Adventi kiállítás

A Csoóri Sándor Alap 2018. évi pályázatán a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Kézművesházzal együttműködve nyert támogatást a népi kismesterségek, népművészet megismertetésére. Ennek segítségével szakkörön, játszóházakban, kézműves foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a gyerekek és szüleik a hagyományos népi motívumokkal, a Tisza mentén honos mesterségekkel és azok alapanyagaival.A mézeskalács szakkörön Juhászné Hidvégi Edit vezetésével az 5-6. osztályos gyerekek tanulhatják meg a sütési és díszítési technikákat, az ünnepkörökhöz kapcsolódó díszítéseket, az év végére pedig a bonyolult térbeli formák összeállítását. A projekt egyik célja egy adventi kiállítás volt, amely december 2-án, a Városi Mikulás Ünnepség alkalmával nyílt meg, s amely január elejéig volt megtekinthető a Művelődési Központ aulájában.

A Húsvéti Ünnepkörhöz kapcsolódóan a Kézműves Házak Hétvégéjére tervezünk foglalkozásokat, nyáron kézműves táborba várjuk majd a gyerekeket.

A kézműves technikák elsajátítása mellett a hagyományos életmód, a folklór elemei is nagy szerepet kapnak a játszóházakon, szakkörön, igyekszünk minél teljesebb képet adni a régi korok mindennapjairól.

Eiler Zita
muzeológus

Tovább a képekhez>>>

2019-01-11 11:58