Új évet köszöntöttek a térségi nyugdíjas találkozón

Új év köszöntő bálra, az idei év első nyugdíjas találkozójára várta a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület térségünk szép korú közösségeinek képviselőit január 25-én, pénteken.„Élni kell, élni!/ Annyi gond,/ meg nem értés,/ de nem kell félni,/ mindig kell remélni.– bíztatta új év köszöntő versében a találkozó résztvevőit a házigazda nyugdíjasklub tagja, dr. Urbán-Szabó Bélamartfűi versíró, önkormányzati képviselő.

–           Örülök, hogy ilyen szép nagy létszámmal eljöttetek hozzánk, és együtt ünnepeljük, együtt köszöntjük a 2019-es évet – üdvözölte a vendégeket, köztük önkormányzati vezetőket, a megyei nyugdíjas érdekképviselet és a helyi civil kerekasztal vezetőit Kun Lajosné Évike, a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Öcsödről, Kengyelről, Tiszaföldvárról két közösségből, Kunszentmártonból, Cibakházáról két klubból, Homokról, Törökszentmiklósról és Rákóczifalváról is érkeztek kedves barátaik.

A köszöntésből a martfűi klubok, a Kossuth Úti Nyugdíjasklub és a Jóreménység Klub tagjai sem maradtak ki. Évike külön megköszönte a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület tagjainak segítségét. Klubtársai munkája nélkül nem jöhetett volna létre, hogy a Művelődési Központ szép helyiségében együtt legyenek, és jól érezzék magukat.

Az egyesület vezetője a vendég közösségek tagjainak figyelmébe ajánlotta azt a videoklipet, amelyet a karácsony előtti időszakban a Médiacsoport készített. A Martfű – Szuper csúcshely sok szép percet szerzett városunkban és azon túl is.

–           Szívesen látjuk önöket Martfűn! – köszöntötte a rendezvény résztvevőit dr. Papp Antalpolgármester. – Próbáljuk úgy fejleszteni a városunkat, hogy tényleg „Szuper csúcshely” lehessen. Problémáink persze mindig vannak, de ezeket sikerül megoldanunk. A költségvetés előkészítése során az idei évre is közel hatszáz millió forintot tervezünk beruházásokra, fejlesztésekre. Tovább folytatjuk az óvoda bővítését, a Művelődési Központban új stúdiót alakítunk ki – sorolta a tervezett beruházásokat a polgármester.

Dr. Papp Antal és Kunné Évike is megemlékeztek a közelmúlt névnaposairól. A nyugdíjas egyesület vezetője ígéretet kapott a városvezetőtől, hogy a klub önkormányzati támogatása 2019-ben is biztosított lesz.

A vendég klubok hagyományosan a házigazda egyesületet is köszöntötték, biztosítva egymást közösségeik barátságáról. Örömmel tettek eleget a meghívásnak. – Alig vártuk már, hogy jöhessünk, fogalmazott a Czibak Imre Nyugdíjasklub vezetője.

A jelentkezők számából a szervezők is úgy látták, hogy biztosan hiányzik már egy rendezvény a nyugdíjas közösségeknek.

Régi kedves ismerősökként köszöntötte a vendég klubok fellépő tagjait Deákné Szilágyi Andrea, a Művelődési Központ munkatársa, sorra szólítva a színpadra azokat, akik dallal, verssel készültek erre az alkalomra.

A nyugdíjasok részére rendezett Ki mit tud? megyei fordulójában a Városi Nyugdíjas Egyesület mindhárom induló tagja, Pálfi Ferencné JutkaHubáné Enyedi Erzsébetés Pánczél Andrásné Ilikeis  továbbjutott a középdöntőbe. Ez alkalommal őket is hallhattuk.    

Hosszadalmas áramszünet okozott riadalmat a háromszáz fős rendezvény szervezői, résztvevői és a házigazda intézmény munkatársai között. Előkerültek a tartalék gyertyák, mécsesek, még hangulatosabbá téve a „bulit”. A nótákat és a dalokat mikrofon nélkül is örömmel fogadta a hallgatóság, a zenei kíséret pedig ez idő alatt zongoráról szólt.

Az áramszolgáltatás szerencsére sötétedésig helyreállt, így a találkozó a megszokott rendben folytatódott, dallal, tánccal és örömteli találkozásokkal, beszélgetésekkel erősítve a Tiszazug összetartó nyugdíjas közösségeit.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez ›››

2019-02-01 13:46