Segítik egymást és együtt örülnek a sikereknek – Martfűi Úszó és Triatlon Klub

A nap, mint nap végzett állhatatos munka, helytállás a versenyeken, a gyakran példaképnek tekintett, nagyobb sporttársakkal töltött idő, az edzők szakmai és emberi segítő keze és gondoskodása, mind-mind gyermekeink épülését szolgálják, amelyből észrevétlenül is tanulnak, és olyan értékeket kapnak, ami egy életen át elkíséri őket – fogalmazott Tóthné Jenei Andrea a Martfűi Úszó és Triatlon Klub hagyományos évértékelő gáláján, február 2-án.– Családias, vidám, az évértékelő gálához és a klub szellemiségéhez illő és a szívünkhöz közel álló – ezekkel a szavakkal ajánlotta a gála résztvevőinek figyelmébe a Martfű Média videóját a rendezvény háziasszonya, aki triatlonos anyukaként kilenc éve segíti a klub működését. A Martfű – Szuper csúcshely videót a triatlonos közösség is örömmel fogadta, mint ahogyan a klub jelenlévő vendégeit és támogatóit is. Taps köszöntötte a klub elnökségének tagjait, Bakóné Gonda Ibolyát, Kissné Saliga Juditot, Kontra Lajost, Borbély Istvánt és a klub elnökét, Balogh Józsefet is.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub a Magyar Triatlon Szövetség ranglistái közül, a 2018-as teljesítménye alapján, utánpótlás kategóriában az 5., az összetett egyesületi pontversenyben a 9. helyen végzett, számos nagyobb város klubjait megelőzve. Az amatőr egyesületi rangsorban pedig, 91 klub közül a 31. helyen végeztek, köszönve az egyre jobban növekvő létszámnak, amatőr versenyzőiknek – hallhattuk Balogh József összegzésében.

Az utánpótlás korúak közül az elmúlt évben négyen érdemelték ki az aranyjelvényes minősítést: Csüllög Marcell, Pápai Balázs, Tóth Zalán és Hornyák Döme, míg hárman, Laczkó Rozina, Botka Anikó és Laczkó Szabina 1. osztályú szintet teljesítettek. Laczkó Szabina az utánpótlás ranglistán többször is dobogóra állhatott, ő nyerte a duatlon ranglistát, triatlon kategóriában pedig a 3. helyen végzett.

Országos bajnokságon, egyéni teljesítményük alapján dobogón négy alkalommal álltak a klub versenyzői, Hornyák Döme, Boros-Nagy Lili és Botka Anikó.

Csapatban az elmúlt évben tizennégyszer végeztek dobogós helyen, öt-öt alkalommal a 3. és a 2. helyet, négyszer pedig az első helyet szerezte meg a Martfűi Úszó és Triatlon Klub csapata.

Sportversenyeket is szervez a közösség, 2018-ban ismételten ők rendezték a megyei mezei futás diákolimpiát, több száz versenyző részvételével.

Ezekhez a sikerekhez, az örömökkel átélt versenyekhez, versenyzőik kiváló eredményeihez nélkülözhetetlenek támogatóik, segítőik.

Az egyesület elnöke köszönetet mondott Martfű Város Önkormányzatának, szponzoraiknak, a szülőknek a gyerekek versenyzéséhez nyújtott segítségért. Balogh József elismeréssel szólt edző kollégája, Botka Tibor és segítői, Kovács Péter és Bácsmegi Boglárka valamint a klub elnöksége egész éves áldozatos munkájáról.

Segítségükkel az egyik legjobb évüket zárták, amit azonban versenyzőiknek kellett elérni. –  Természetes nem lépünk hátra, nem állunk le, tovább folytatjuk az elkezdett kemény munkát, tovább öregbítjük egyesületünk és Martfű jó hírét – hangsúlyozta Balogh József.

  Az egyéni értékelések sorát Botka Anikó, Hornyák Döme, Pápai Balázs és Tóth Zalán eredményeivel kezdte az egyesület elnöke, akik a versenyeken nyújtott rendkívüli eredményeikkel kiérdemelték, hogy 2018-ban Héraklész válogatott kerettagok legyenek. Laczkó Szabina duatlon országos ranglista első, illetve triatlonon országos ranglista harmadik helyezését is kiemelte Balogh József.

Legjobb eredményeiket felsorolva és a versenyeket, edzőtáborokat képekben is felidézve, korcsoportonként léptek a színpadra a klub sportolói.

2018. évi kiváló megyei és országos eredményeikért Gáspár Barnabás, Hevesi Vajk, Bácsmegi Laura, Kiss Ádám, Táborosi Dorka, Deák Dorina, Forgács Korinna, Németh Noémi, Danku Botond, Haller Noémi, Pető Dániel, Boros-Nagy Lili, Bontovics Márk, Gáspár Kata, Takács Zalán és Pató Luca vehettek át ajándékot Horváth Endréné önkormányzati képviselőtől.

A klub felnőtt versenyzői is kiváló egyéni és csapat eredményekkel, dobogós helyezésekkel zárták az elmúlt évet. A folytatásban Bakó Zsolt, Fekete Szilveszter, Botka Tibor, Laczkó István, Danku László, Hoksári Béla, Fülöp Ádám, Lefor Mercédesz, Csató Gergely, Sági Fanni és Csató Balázs díjazása következett, Rágyanszky István önkormányzati képviselő közreműködésével.

Pető Zoltán, Dékány Dézi, Dékány Dénes, Kecskés Attila, Nagy Balázs, Serfőző Sára, Varga Zoárd, Tóth Lőrinc, Ivacska Zsombor, Kontér Bulcsú és Burján Tamás a triatlon klub legújabb generációjának tagjai, akikre nagy reménységgel tekintenek az idősebb sportolók. A legkisebbek díjait Gonda Istvánné alpolgármester adta át.

2018-ban megyei és országos szinten vagy a környező országokban a klub versenyzői harmincöt versenyen vettek részt. Csak belföldön több mint nyolcezer kilométert tettek meg a sportolók, hogy bizonyíthassák felkészültségüket.

A sok verseny közül kiemelkedik az idény utolsó és egyben legfontosabb versenye, a Pécsi Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokság, ahol a fiatal triatlonversenyzők ismét kiválóan helytálltak.

Hevesi Eszter, Laczkó Enikő, Kovács Levente, Botka Anikó, Kovács Vivien, Hornyák Döme, Laczkó Szabina, Laczkó Rozina, Torák Levente, Bányai Eszter, Pápai Balázs, Kiss Anna, Deák Boglárka, Tóth Zalán, Pápai Péter, Csüllög Marcell és Bakó Ferenc országos eredményeikért szintén ajándékot vehettek át, ez alkalommal dr. Papp Antal polgármestertől.

Városunk polgármestere elismeréssel gratulált a fiatalok sikereihez, az önkormányzat további támogatásáról biztosítva a sportolókat és a klubot. Az önkormányzat közvetlen anyagi támogatása mellett a polgármester egy hétre ismét felajánlotta a klub edzőtáborozásához az önkormányzat balatoni üdülőjét.

Az edzésnapló alapján 2018 legszorgalmasabb sportolói Serfőző Sára, Deák Dorina, Takács Zalán, Bácsmegi Laura és Deák Boglárka voltak. A legtöbbet edző sportolók ajándékait Szekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselő adta át.

Az edzők személye meghatározó a klub működése szempontjából, mert a sportsikereket célzó szakmai munkán túl a szülők számára az a leginkább fontos, hogy jó kezekben tudhassák gyermekeiket. Hosszú évek alatt a triatlon klub életében ez az elvárás mindenkor megvalósult.

Kiváló edzői munkájukért Bácsmegi Boglárka, Botka Tibor és Kovács Péter vehették át Balogh Józseftől a klub ajándékát.

Az edzők munkájáról a fiatalok is elismeréssel szóltak. Gondolataikat Bakó Ibolya olvasta fel, ezzel köszönve meg áldozatos tevékenységüket.

A klub támogatóinak köszöntése is része a triatlon évértékelő gáláknak, nekik is megköszönve segítő tevékenységüket. Martfű Város Önkormányzata, az önkormányzati vezetők – dr. Papp Antal polgármester, Gonda Istvánné alpolgármester, Szász Éva jegyző és Hegedűsné Blaskó Anikó aljegyző –, a képviselő-testület tagjai – dr. Urbán-Szabó Béla, Horváth Endréné, Rágyanszky István és Szekeres Mónika Gizella valamint az oktatási intézmények vezetői – Földi Edina és Molnár Aranka – mellett, a felajánlásokat, edzőtáborozási lehetőségeket és a sok-sok tombola nyereményt látva, a gazdasági élet számos szereplőjét is maga mellé tudta állítani az úszó és triatlon klub: Bakó László ügyvezető - Mezőfarm-R Kft., Balogh Imre igazgató - Bunge Zrt., Csüllög János ügyvezető - Csüllög és Társa Kft., Forgács József ügyvezető - Forcam System Kft., Takács István ügyvezető - Pilkó Bt., Balogh Imre ügyvezető - Balu Kút Kft., Hevesi István ügyvezető - Miklós Inter Bt., Hevesi Zsolt ügyvezető - Miklós Inter Bt., Danku László ügyvezető - Danku és Társa Bt., Pásztor Lajos ügyvezető - Pásztor Tüzép, Fekete Szilveszter országos nagykereskedelmi menedzser - Borsodi Sörgyár Kft., Kecskés Attila - Torony ABC.

A triatlon gála évről-évre bepillantást enged a Martfűi Úszó és Triatlon Klub életébe és szellemiségébe, ahol a főszereplők mindig a gyerekek, a sportoló fiatalok. Gratulálunk nekik és segítőiknek, és a sportközösség valamennyi tagjának hasonló sikereket kívánunk a következő idényben is!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-02-15 13:10