Újabb könyv: Tisza Cipőgyári történetek 2.

Kedves Martfűiek, Tiszaföldváriak, Egykori Cipőgyári Dolgozók!

A tavaly decemberben megjelent könyvünk sikere, a biztatások és érdekes írásokat ígérők hatására újabb könyv elkészítését tervezzük. Nincs okunk a változtatásra, a könyv a tavalyihoz hasonlóan nézne ki, 40-50 szerző írása kapna benne helyet.Ehhez kérjük az Önök segítségét! Legyenek társszerzői a Tisza Cipőgyárról, még inkább a valaha itt dolgozó emberek életéről, munkájáról szóló második kötetnek!

Látták Önök a tavalyi könyvünket? Tudnak hasonló, vagy még jobb történeteket? Vannak kedves, érdekes képeik? Szívesen megosztanák ezeket másokkal is? Ha igen, itt a ragyogó alkalom, írják meg és küldjék el nekünk!

Mi kell még hozzá? Természetesen Önök! Gyűjtsenek egy kis bátorságot, gondolják át azt, ami Önökkel a gyárban történt, vagy amit másokról, másoktól hallottak! Olyan történetekre van szükség, amelyeket munkatársaikkal vagy a családtagokkal már sokszor felidéztek!

Ez sem statisztikai adatoktól hemzsegő, tudományos igényű gyártörténet lesz, hanem a volt dolgozók érde­kes történeteinek a gyűjteménye. Komoly történetek, sorsfordító pillanatok, humoros írások, a korra jellemző, vagy attól éppen eltérő epizódok kapnak benne helyet, az alapítástól kezdve 2010-ig. Írhatnak régi kollégáikról, vezetőikről, feleleveníthetik a „tiszás” szüleiktől hallott dolgokat. Beletehetik a történeteket hitelesítő, színesítő fényképeiket, bemutathatnak fontosnak tartott iratokat. A képek, iratok közül a legérdekesebbek történetek nélkül is helyet kaphatnak a Képgalériában. Az írásokat, képeket, iratokat május 31-ig szíveskedjenek eljuttatni hozzánk (személyesen, levél, e-mail útján)!

Nézzük a megjelenéssel kapcsolatos részleteket:

1. Nem több oldalas, máshol már megjelent tanulmányokra, általánosságokra, száraz önéletrajzokra van szükség, hanem konkrét, pár soros, legfeljebb egy oldalas (kb. 370 szó, 2700 karakter fér rá) – címmel ellátott – esetekre, egy szerzőtől 1 - 4 oldal terjedelemben. Az előző könyvben megjelent történet, kép még egyszer nem szerepelhet. Az azonos tartalmú írások közül a legérdekesebbek, az időben előbb érkezők kerülhetnek bele. Csak a könyv célkitűzéseinek, szerkesztési elveinek megfelelő írások jelennek meg, tartalmukért mindenki maga felel.

Az írások szerzőinek neve, lakóhelye, „tiszás” munkaviszonyának kezdete és vége, öt évnél nem régebbi arcképe is benne lesz a könyvben.

2. A szöveg leírásában, fotók digitalizálásában és a szövegszerkesztésben kérjék gyerekeik, unokáik segít­ségét, de akiknek nincs erre lehetőségük, azoknak szívesen segítünk, csak szóljanak! (Az oldal mérete: A5, kép és szövegmező: 12x18,5 cm, a betűk típusa, mérete: Times New Roman, 11-es.) A képeket és a szöve­get LibreOffice Writer (.odt) formátumban, vagy .jpeg (kép) és Word 1997-2003 (szöveg) formátumban küldjék el! Az oldalakat elfogadás, esetleges igazítás után visszakapják, és csak az Önök eredeti aláírása után kerülhetnek a könyvbe. Ez talán bonyolultnak, körülményesnek látszik, de személyes találkozás nélkül is biztosítja a korrekt megjelenést, korábban sok oldal készült már el így.

3. Az írás megjelenésének további feltétele a szerző közléshez való hozzájárulása, és legalább annyi könyv megvásárlásának a vállalása, amennyi oldala bekerül a könyvbe.

4. A könyv akkor jelenik meg, ha május 31-ig legalább 120 oldalnyi anyag összejön. Várhatóan 2019 de­cemberében fog megjelenni, de jövő májusig biztosan.

5. A könyv A5-ös méretben, kék színnel nyomtatva, ragasztott kötéssel, színes borítóval készül. Egy 120 oldalas könyv 1800 forintba (ha 180 oldal lesz, akkor legfeljebb 2500 forintba) kerül. Bízunk benne, hogy december 10-ig átveheti a könyvet, és megajándékozhatja vele szeretteit!

Legyenek a szerzőtársaink! Jelentkezzenek minél hamarabb, hogy belekezdhessünk! Hívják fel erre a lehetőségre (távolabb lakó) ismerőseik figyelmét is!

Üdvözlettel! A szerkesztők

Elérhetőségeink:

Farkas Imre (tel.: 0656/470484, 06204668030, e-mail: farkasimre53@t-online.hu

Máté Gizella (tel.: 0656/450495, 06703254231, e-mail: mategizella@t-online.hu

Ez az írás az alábbi internetes oldalon is olvasható: www.martfu.hu /írjunk együtt könyvet

TEGYÜNK AZÉRT, HOGY CIPŐGYÁRI EMLÉKEINK JOBBAN MEGMARADJANAK!

2019-02-25 16:53