Játszóházi hétvége Martfűn

Gyönyörű tavaszi napsütéssel köszöntött ránk március utolsó szombatja. A martfűi Kézműves Ház idén már 6. alkalommal csatlakozott a Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák hétvégéjéhez. A Csoóri Sándor Alap támogatásával reggel 9 órától több népi kézműves mesterségben kipróbálhatták magukat a rendezvényre látogatók.Juhászné Hidvégi Edit, a Kézműves Ház szakmai vezetője a mézeskalács sütés lépéseit, a díszítés motívumait mutatta be, Antal Borbála csuhé- és szalmafonó segítségével csuhé pillangó és madár készült, Csépány Krisztinával, aki gyöngyfűző és szappankészítő tanfolyami oktató, színes, illatos szappanokat önthettek a gyerekek. Készült sok szép nemeztulipán a művelődési központ dolgozói útmutatásával, Patonainé Marikával bőrkarkötő és szőnyegszövésben is jártasságot szerezhettek, akik türelmesek voltak.

A kézművesek portékáikat is elhozták, lehetett válogatni a horgolt nyuszik, ékszerek, szövött tarisznyák és szőnyegek, díszes szappanok, fonott szalmadíszek és mézeskalácsok között. A foglalkoztató teremben a mézeskalács szakkörös gyerekek kiskiállításában gyönyörködhettünk, ők már a húsvétra készülnek.

Koraestétől késő éjszakáig a Borvirág Népzenei Együttes húzta a talp alá és a bogrács mellé való zenét a martfűi és a Rákóczifalváról érkező néptáncosoknak. A finom falatokról Juhász Józsi gondoskodott.

Nagy örömünkre évről évre egyre több szülő és gyerek vesz részt a népművészet népszerűsítését célzó rendezvényen.

Jövő tavasszal újra szeretettel várunk mindenkit!

Eiler Zita

muzeológus

Tovább a képekhez>>>

2019-04-08 16:47