Húsvéti kavalkád a legkisebbeknek

Nyuszi- és báránysimogatás, sok száz csoki tojás és számos más, a Húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program várta a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2019. április 20-án, szombaton. Ezúttal új helyszínre, a Művelődési Központ teraszára és parkjába álmodták a szervezők a népszerű családi rendezvényt, kézműves foglalkozásokkal, hagyományőrző népi fajátékokkal, állatsimogatóval, táncházzal és ünnepi finom falatokkal. A húsvéti kavalkádban, a bokrok között, a fák tövében boldog örömmel fedezték fel a kicsik a csoki tojásokat.A délután legizgalmasabb részét, az időről időre elrejtett csoki tojások keresését nagy örömmel figyelte a Martfűn élő holland házaspár, Frits és Mieke Niessen. Ez a kezdeményezésükre indult program tízedik éve gazdagítja városunk gyermekes családjainak tavaszi egyházi ünnepét.

A húsvéti hagyomány iránt érdeklődőket Mészáros Józsefné Urbán Ilona különleges technikáival készült, népi motívumokkal díszített tojásaiból és Pécskői Miklós húsvéti képeslapgyűjteményéből álló kiállítás is várta. A táncházban pedig, Stonawskiné Busi Ildikó vezetésével, moldvai páros és kör tánclépéseket tanulhattak meg a látogatók.

A Suszter Kávézó támogatásával légvár és játszóház is szórakoztatta a legkisebbeket.

A hosszú hétvégét színesítő családi program a Martfű Városi Szabadidős Kör Egyesület, a Martfűi Városszépítő Egyesület, a Kossuth úti Nyugdíjasklub, a Martfűi József Attila Általános Iskola, a Játékvár Óvoda valamint Martfű Város Önkormányzata és intézményei összefogásában várta a kicsiket és nagyokat Nagyszombaton, Martfűn.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-04-30 15:05