Szavalóversenyek – 2019. április 9-10.

A Városi Könyvtár minden évben a Költészet Napja alkalmából szavalóversenyt hirdet a város diákjai számára. S bár versenynek nevezzük ezeket az alkalmakat, arra bíztattuk a gyerekeket, hogy inkább ünnepnek éljék meg a délutánt, gyönyörködjenek saját szavalataikban, a mások által választott versekben, a magyar nyelvben, a költészetben. A két délutánra hívtunk 3-3 versszerető vendéget, hogy segítsenek kiválasztani a jók közül a legjobbakat, azokat a szavalókat, akik kiemelkedőt nyújtottak aznap, akiket egy-egy szép könyvvel jutalmazhattunk. Az alsó tagozatos gyermekeket Pápai Jánosné Zsuzsika néni, a Városi Könyvtár nyugalmazott könyvtárosa, Tarjányiné Tasnádi Edit tanító néni és Szabófi Ilona, a középiskola könyvtárosa értékelte. A felső tagozat és a középiskola versenyzőit pedig Drávai Mária, magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő és drámapedagógus, Asztalos Árpádné, intézményünk igazgatója és Lefor Petra, irodalomban jártas középiskolás diák, szavalóversenyeink állandó résztvevője.

A szavalók mind a két délután csodálatos élményekkel ajándékoztak meg bennünket. Mindkét zsűri elismerően, elégedetten, jó érzésekkel telve értékelte a gyerekek szavalatait. Dicsérték őket bátorságukért, kitartásukért, az átélésért, a versválasztásért.

Az alsó tagozatos kisdiákok minden évben nagy számban jelentkeznek a megmérettetésre. Lelkesedésük szívet melengető, bíztató a jövőre tekintve. A felsőbb osztályba járóknál pedig nagyra értékelendő, hogy még szakítanak időt a költészetre, arra, hogy kiválasszanak, megtanuljanak egy verset, és kiálljanak vele a zsűri, a közönség elé.

Köszönet illeti a Martfűi József Attila Általános Iskola és a Damjanich János Szakképző Iskola minden versmondóját a szavalatokért, a pedagógusokat és a szülőket a támogatásért, a felkészítésért. Jövőre is nagy szeretettel várunk mindenkit!


Eredmények:

1. évfolyam

 1. Gál Dorka
 2. Kézsmárki Csanád
 3. Sipos Lilien
 4. Serfőző Sára

Különdíj: Sólyom Hunor

2. évfolyam

 1. Kupai-Szabó Kincső
 2. Pető Zoltán
 3. Tóth Adél
 4. Fodor Panna

Különdíj: Gál Levente, Szőrös Regina, Petróczki Gábor

3. évfolyam

 1. Kovács Tamara
 2. Tóth Hedvig Janka
 3. Tichy Luca
 4. Sólyom Blanka

Különdíj: Szakali Lantos Lóránt, Tóth Kira

4. évfolyam

 1. Pető Dániel
 2. Suha Kitti
 3. Glumercz Petra

5-6. évfolyam

 1. Pató Luca
 2. Szabados Milán
 3. Szűcs Vivien

Különdíj: Kiss Helén

7-8. évfolyam

 1. Bakó Ferenc
 2. Zsemlye Emese
 3. Holyba Gergő

Középiskola

 1. Kinyik Anett
 2. Sipos Viktória
 3. Kapin Tibor
 4. Busi Lili

Székácsné Tálas Gabriella

könyvtárvezető

Tovább a 2019.04.09 - Városi Szavalóverseny 1-4 évfolyam képgalériához>>>

Tovább a 2019.04.10 - Városi Szavalóverseny 5-12 évfolyam képgalériához>>>

2019-05-02 12:32