A Balance Művészeti Egyesület növendékei eddigi legsikeresebb versenysorozatát zárta május elején

Az idei évben a Balance Művészeti Egyesület több versenyen vett részt, mint az előző években. A növendékek nagy izgalommal várták a már ismert versenyeket, és a számukra még ismeretlen fesztiválokra is nagy szorgalommal készültek. A 2018/2019-es tanév tavaszi versenysorozatában a növendékek három országos és egy nemzetközi versenyen mérhették össze tudásukat, kivétel nélkül olyan növendékekkel, akik iskolarendszerben tanulják a kortárs- és moderntáncot (ez heti 10-12 óra táncoktatást jelent, ezzel szemben növendékeink heti 2, illetve különórákkal együtt heti 4 órában tanulják a különböző technikákat). Ennek fényében eredményeinket még értékesebbnek érezzük.Május 4-én, Érden, a VII. ABIGÉL Országos Minősítő Táncfesztivál - Tavaszi Kupa sorozat utolsó állomásán léptek színpadra az egyesület növendékei. Ez a fesztivál egy három napos versenysorozat, melyen összességében 80 együttes/művészeti iskola mérte össze tudását, közel 600 produkcióval. Az összesített ranglistán a Balance Művészeti Egyesület az előkelő 17. helyet érte el, mindössze 3 benevezett koreográfiával. A növendékek ifjúsági korcsoportban versenyeztek, és az erős mezőny ellenére nagyon szép eredményeket értek el.

A Balance I csoport Rituálé: Az Áldozat című koreográfiájával ezüst minősítést ért el, és Kinyik Anett Szabadság című szólójával szintén ezüst minősítést kapott. Kinyik Anett és Erős András párosa, az Igaz történet: Emlékmorzsák című duettjét arany minősítéssel jutalmazta a szakmai zsűri.

Ezen a napon koreográfusi különdíjat is kiosztott a 7 főből álló szakmai zsűri, 32 koreográfus közül három részesülhetett ebben az elismerésben, melyből egyet egyesületünk kortárs- és moderntánc oktatója Erős Barbara Irén vehetett át.

Április 28-án, Budapesten, a 9. Tánc - kiállítás Modern és Kortárstánc Országos Versenyen mérték össze tudásukat a növendékek két korcsoportban.

Junior korcsoportban Bozorádi Mia és Mári Zea Éva párosa A Légy című koreográfiával különdíjban részesült.

Ifjúsági korcsoportban Kinyik Anett Szabadság című szólója szintén különdíjas lett, illetve Kinyik Anett és Erős András duettje az Igaz történet: Emlékmorzsák a 2. helyezést érte el.

Április 27-én, Békéscsabán, a 10. Nemzetek Kupája Békéscsabai Nemzetközi Táncfesztiválon a Balance Művészeti Egyesület minden növendéke szerepelt, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Minden csoportban, duettben és egyénileg előadott koreográfia elnyerte a szakmai zsűri tetszését, melyet rengeteg minősítéssel jutalmaztak. Erről a versenyről 8 bronz minősítéssel és 2 ezüst minősítéssel térhetett haza a csapat.

Április 13-án, Mezőtúron, a „MezőTour” VI. Országos Táncfesztivállal nyitotta az egyesület az idei versenyidőszakot, melyen a növendékek több korcsoportban is versenyeztek.

A Szitakötő csoport Tűzmadár című produkciója bronz minősítést, Bozorádi Mia és Mári Zea Éva szólója szintén Bronz minősítést kapott. A zsűri Különdíjával jutalmazta Bozorádi Mia és Mári Zea Éva duettjét, az Amikor olvasok… című koreográfiát, a gyerekek kifejező előadásmódja miatt.

A Balance I csoport Rituálé: Az Áldozat című koreográfiája bronz minősítésben, illetve Erős Luca és Holovecz Lili Mozgásban című duettje is bronz minősítésben részesült.

Kinyik Anett Szabadság című szólója ezüst minősítést, Kinyik Anett és Erős András Igaz történet: Emlékmorzsák című duettje szintén ezüst minősítést kapott.

Ugyanez a duett a szakmai zsűri különdíját is megkapta ezen a napon, a koreográfiában feldolgozott téma társadalmi érzékenysége miatt. Talán azért is jutalmazta ezt a koreográfiát a zsűri duplán, mert a színpadon eltáncolt „Igaz történetet” sokan a sajátunknak érezhetjük…

Nagyon büszkék vagyunk növendékeinkre, akik az elmúlt 7 évben szorgalmasan dolgoztak, és akiknek most sikerült az egyesület eddigi történetében a legtöbb díjat elhozniuk egy versenyidőszakon belül. Reméljük, a jövőben is hasonlóan sikeresek leszünk, és büszkén vihetjük városunk hírnevét az országban.

Erős Barbara Irén

Balance Művészeti Egyesület elnöke

2019-05-22 11:00