Remekeltek a martfűi sportolók a tokiói Fekvenyomó Világbajnokságon

Május 18-25. között Tokióban rendezték meg a Fekvenyomó Világbajnokságot, ahová a magyar válogatott tagjaként, a martfűi Petróczki Magdolna (52) és Kelemen Richárd (45) is elutazhatott.A világbajnokságon 1200 versenyző mérette meg magát a Föld minden tájáról. A verseny érdekessége az volt, hogy most először rendezték egyben a klasszikus és equipped (segítő ruha) versenyszámokat, és egy tavalyi szabálymódosítás értelmében, az open kategórián kívül a versenyzők saját korcsoportjukban is indulhattak.

A több mint húszszoros felnőtt magyar bajnok Petróczki Magdolna, akit 2015-ben az év európai erőemelőjének választottak, élve a lehetőséggel, háromszor is versenyzett a 8 napon át tartó viadalon.

Magdi az első versenynapon a masters 2 korcsoport, 52 kg-os klasszikus fekvenyomásban szerzett bronzérmet, majd az 5. versenynapon equipped fekvenyomásban 2. lett. Az utolsó előtti versenynapon megmérette magát az open korcsoportban is, ahol egy értékes 5. helyezést szerzett a magyar válogatottnak.

Kelemen Richárd 4 éve indult a Kung-fu Európa-bajnokságon, ahol 6. helyezett lett, most pedig, csaknem napra pontosan ugyanakkor, a Fekvenyomó Világbajnokságon szerepelt. Masters 1 105 kg-os kategóriában, klasszikus versenyszámban 7., equipped versenyszámban 5. helyezést ért el.

Hogy lehet valaki egyszerre több sportágban is sikeres, akár egy időben? A martfűi fekvenyomók a budapesti Erőművek Rekreációs és Erőemelő Sportegyesületet versenyzői. Az egyesület vezetője és edzője, dr. Lombosi Melinda már judoban és bothúzásban is ért el kiemelkedő eredményeket a fekvenyomás mellett. Így a kérdésre a válasz az, hogy a sokoldalú sportolói tevékenység egyesületi hagyomány.

Dr. Lombosi Melinda

2019-05-31 14:35