Rekord létszámú martfűi gyermek az idei Bozsik tornákon

A Magyar Labdarúgó Szövetség az utánpótlás nevelés jegyében 2001 óta rendez tornákat és fesztiválokat az egyesületi Bozsik Program keretében. Gyermekeink négy korosztályban (U7-U9-U11-U13) küzdenek az ellenfelekkel, s emellett különböző tornákon öregbítik településünk jó hírét.A kiváló eredmények mellett további örömre ad okot, hogy városunkban kiemelkedően magas a labdarúgást választó gyermekek száma. A Martfűi LSE lehetőségei szerint minden feltételt biztosít a kis focisták versenyeztetéséhez, s nagyszerű és összetartó szülői háttér is segíti az edzők munkáját.

Környékünk talán legrangosabb utánpótlás tornájának számít a minden évben megrendezésre kerülő Majális Kupa Rákóczifalván. Már az büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy U7-es és U9-es csapatunk rendszeresen meghívást kap erre a színvonalas eseményre.

Tavaly a legkisebbek első helyen végeztek, míg a nagyobbak veretlenül lettek harmadikok. Idén május elsején fordult a kocka. U7-es csapatunk (Kontér Bulcsú, Petróczki Dénes, Planicska Martin) óriási akaraterővel és ügyes játékkal szerezte meg a rendkívül értékes harmadik helyet, megelőzve több előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelet.

U9-es gárdánkra igen nehéz feladat várt, hiszen akadt olyan ellenfél, mellyel korábban még nem találkoztunk, és többek között ott volt a mezőnyben a két nagy szolnoki utánpótlás nevelő egyesület is. A mieink kicsit megilletődötten kezdtek. Így fordulhatott elő, hogy az első két mérkőzésen, 2-1-es vezetést követően az utolsó pillanatokban kiengedtük a győzelmet a kezünkből. De az ellenfelek is erősek voltak, így a döntetlenekkel sem kellett szégyenkeznünk. A folytatásban szerencsére oldódott a kezdeti görcs, s a hátralévő mérkőzéseket sikerült megnyerni. Az utolsó, döntőnek is beillő, Szanda Focisuli elleni találkozó igazán fordulatosra sikerült. 1-0-ra az ellenfél, 2-1-re pedig már mi vezettünk, amikor három perccel a lefújás előtt egy szerencsétlen öngóllal kiegyenlítettek a szolnokiak. Azonban ekkor sem törtünk meg, s másfél perccel a vége előtt sikerült megszerezni a győztes gólt!

Az aranyérmes csapat tagjai: Szakács András (kapus), Mengyi Alex, Oláh Richárd, Petróczki Gábor, Szabó Kristóf, Szegedi Szilárd, Törőcsik Dávid. A torna gólkirálya 8 góllal Szegedi Szilárd lett.

Aki ott volt, az tanúsíthatja, hogy milyen értékes ez az első hely, és hogy mennyit dolgoztak ezért a gyerekek. Három mérkőzésen is hátrányba kerültek, mégis veretlenül zárták a tornát, ami nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot.

De nincs megállás, nyárig újabb Bozsik Fesztiválok és tornák várnak utánpótláskorú labdarúgóinkra. Hajrá Martfű!

Farkas Roland

2019-06-03 16:49