Játék és vidámság – Városi Gyermeknap Martfűn

Fagylalt, vattacukor, lufik és sok-sok játék! Gyereknap alkalmából idén is színes programokkal várták a kicsiket és nagyokat a szervezők, Martfű Város Önkormányzata és intézményei, a Városi Szabadidős Kör, a Városi Sakkszakosztály és a Martfűi József Attila Általános Iskola pedagógusai. A rendezvényre, a Művelődési Központ előtti térre és parkjaiba, sokan ellátogattak.Martfű város 30. évfordulója alkalmából a délután, közös „gyermeknapi flashmob”-bal indult. A „Szuper csúcshely!” videó dalának hallatára a gyerekek és felnőttek összegyűlve élő harmincas számot alkottak a Művelődési Központ lépcsősorai előtt, ahol együtt engedték el a Martfű színeit jelképező lufikat.

A gyerekeket óriási légvár és játszóház várta, emellett több ügyességi játékot is kipróbálhattak. Az óriási élő csocsó igen népszerű volt a baráti és osztályközösségek körében, de sokan felpattantak a közösséghódító trükkös bringákra is.

A minibringával az egyensúlyozást lehetett fejleszteni, a trükkös triciklin, ellentétben egy hagyományos kerékpárral, minden fordítva működött, a hullámzó-rodeó bringa pedig liftezéshez hasonló élményt nyújtott.

A nap folyamán olyan nem mindennapi elektromos közlekedési eszközöket is kipróbálhattak az érdeklődők, mint a moonwalker, transformer és az aerwheel. Ezek mind könnyen irányítható, környezetbarát eszközök, amelyek nagy élményt nyújtottak a fiatalok számára.

Az „Euro Jumping”, másnéven gumiköteles ugráló is nagyon közkedvelt játék volt.

A népi kismesterségek játszóháza kézműves foglalkozásokkal várta az érdeklődőket, ahol a gyerekek különböző díszeket és játékokat készíthettek, mézeskalácsot dekorálhattak, agyagozhattak. Népszerűek voltak a Városi Szabadidős Kör népi fajátékai is.

A sakkszakosztály szervezésében kvízjátékokon, szülő-gyerek páros versenyen vehettek részt, érdekes feladványokat oldhattak meg a gyermeknap résztvevői.

A sok-sok szórakoztató elfoglaltság és ingyenes játék pályázati forrásból és önkormányzati támogatással várta a családokat, szülők és gyerekek kellemes élményekkel gazdagodhattak a gyermeknapi délutáni forgatagban, Martfűn.

A Népművészeti játszóház támogatója a Csoóri Sándor Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Székács Szidónia Víta

Tovább a képekhez>>>

 

2019-06-05 16:48