Örömteli nyári szünidő elé néznek az általános iskolások

Igazi ünnep a mai, hiszen eltelt ismét egy év, és mindannyian örömteli nyári szünidő elé néztek! – köszöntötte a Martfűi József Attila Általános Iskola június 15-i tanévzáró ünnepélyének főszereplőit, a diákokat Földi Edina igazgatónő.Az iskola különböző szervezetekkel közösen előkészített hét tábora, kirándulása közel 300 gyermeknek nyújt egy-egynapos vagy egyhetes szórakozást a szünetben. Az önkormányzat és a családsegítő szolgálat közreműködésével a nyári napközis ellátás feltételei is biztosítottak, ismerős közegben, ismerős tanár és tanító nénikkel telik majd a szünet, sok-sok programmal és élménnyel.

19 osztályban 412 gyermek számára ért véget a tanév ezen a napon az általános iskolában. Három nyolcadik osztályban 60 diák ballagott el és vált meg az intézménytől, és szeptemberben két első osztály kezdi meg tanulmányait, 52 fővel.

Az iskola tanulóinak csaknem egynegyede zárta a tanévet kitűnő bizonyítvánnyal, jutalmuk egy-egy szép könyv volt. Sokan közülük tanulmányukban, szorgalmukban és magatartásukban is kitűnő teljesítményt nyújtottak.

A tanévzáró ünnepség keretében, több évtizedes kiemelkedő, magas színvonalon végzett nevelő-oktató munkájáért a Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevelét vehette át K. Nagy Katalin, a testnevelés munkaközösség vezetője. Kimagasló kultúraközvetítő szerepéért a Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa Díjában részesült Ivanov Erika.

A napi tanulás, feladatmegoldás mellett tanulmányi, sport vagy művészeti területen kiemelkedőt alkotó diákok szintén elismerésben részesültek a tanévzárón. Táncművészeti teljesítménye alapján Dorogi Edina, Pető Dániel, Kocsis Liliána, Pótár Bóta Zalán, Varga Kata és Glumercz Petra kapott elismerést.

A tanév során nyújtott kiemelkedő, példamutató szorgalmukért és a labdarúgás iránt mutatott elhivatottságukért tárgyjutalmat vehettek át: Planicska Martin, Petróczki Gábor, Iglódi Zalán, Légrádi Milán és Balla Róbert.

Az év alsós sportolója díjat az idei évben Tichy Luca Sára, az év felsős sportolója díjat Forgács Korinna érdemelte ki.

 A Rágyanszky István önkormányzati képviselő által felajánlott Staféta-díjat, tanulmányi teljesítményéért, Czene Csaba vehette át.

A 2018/2019-es tanévben a sport területén nyújtott teljesítményük elismeréseként, Rozsán Csongor, az iskola volt diákja sportutalványait az idén Boros Nagy Lili, Tor Sándor és Laczkó Enikő vihette haza.

– Vigyázzatok magatokra! – intette a diákokat a tanévzáró ünnepély végén Földi Edina, nekik, az iskola pedagógusainak és minden dolgozójának jó pihenést kívánva a nyári szünetre.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-06-24 16:33