Martfűi Labdarúgó Sportegyesület – U11-U13 2018/2019 tanév

Mikor az előző tanévben átvettem az u11 és u13 csapat irányítását, nem gondoltam, hogy az u13 korosztálynál játékos hiánnyal fogunk küszködni, de sikerült nem kevés toborzással megoldanunk a problémát. Azóta, az idei tanévet is beleértve, minimális létszámmal ugyan, de sikerült egyre javuló játékkal végigküzdeni az évadot.A tanévet egy országos emléktornával kezdtük, a célunk a játékélmény megszerzése volt a szezonkezdet előtt. Az emléktornának Rákóczifalva adott otthont, és az u13-as gyermekeinkkel képviseltettük magunkat, öregbítve városunk hírnevét.

Ezen a tornán nagyon erős csoportba kerültünk az Újpesttel és a Debrecennel. Míg más csapatok sorokat cseréltek a mérkőzéseken, mi egy cserével és két kisebb játékossal küzdöttük végig a meccseket. A 12 csapatos tornán nem tudtunk a mezőny első felében végezni, így csapatunk a 10. helyen végzett.

Szeptemberben elkezdődtek a Bozsik tornák, melyben a helyszínek Rákóczifalva, Martfű és Kunszentmárton voltak. A legtöbb rendezést Martfű kapta mind a két korosztályt tekintve, 7 alkalommal rendezhettünk tornát a tanév folyamán, megterhelve egyedüli sportpályánk gyepét.

A 10-11 évesek összesen 15 tornán vettek részt, vagyis 15 hétvégén küzdöttek más csapatokkal és összesen 60 mérkőzést játszottak más csapatok ellen. A mérleg 39 győzelem, 5 döntetlen, 16 vereség. Emlékezetes tornájuk a kunszentmártoni teremtorna, ahol a 3. helyet szerezték meg és a 2. csapatunk martfűi teremtornán elért 1 helyezése.

A 12-13 évesek 16 tornán vettek részt, 64 mérkőzésen 34 győzelem, 11 döntetlen és 19 vereség. Emlékezetes tornáik az országos torna, a martfűi teremtorna, a kunszentmártoni teremtorna 3. hely és a pünkösd kupa 2. hely. A 12 évesek ezen felül részt vettek első bajnokságukban az u14-es bajnokságban, a két évvel idősebb korosztályban, melyben a 4. helyet sikerült megszerezniük. Összesen 23 hétvégén küzdöttek más csapatok ellen ezek a gyerekek, és 15 mérkőzéssel többet játszottak a 11 évesekhez képest. Bár sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, hogy nem volt cserénk és így kellett kiállni más csapatok ellen, mégis elismerésem a gyerekeknek és szüleiknek, hiszen áldozatos támogatásuk, munkájuk nélkül ezt nem sikerült volna megvalósítani. Ki kell emelnem még az egyesületi elnökünk támogatását, Benedek Tibor munkáját, aki a működéshez szükséges feltételeket maximálisan támogatja, nevezések, utazások, táborok, pályázatok megírása, eszközigényeink stb. Köszönet illeti Martfű Város Önkormányzatát is, hogy a felkészülésünk során használhattuk a műfüves pályát!

A Bozsik tornák lebonyolítása, rendezése, a szülők hozzáállása rengeteget változott pozitív irányban az elmúlt 15 évet tekintve. A tanév folyamán 70-80 gyermek labdarúgó játszhatott egy tornán, amely nagy szervezést igényelt mind az egyesülettől, mind a szülőktől.

Ezeken a tornákon a gyerekek mérkőzéseinek eredményei nem számítanak, hogy ne alakuljon ki a gyerekekben eredménykényszer! Ez segíti a gyermek tanulási folyamatát, amelyet hétről hétre megvalósít a pályán, ha kell esőben, ha kell sárban, ha kell teremben, ha kell hidegben. Sportszerű szülők biztatják már a gyermekeiket, akik nem a pálya széléről, hanem a korláton kívül foglalnak helyet, pokróccal megterítve, esetleg piknikes kosárral érkezve, beszélgetve és jól érezve magukat a többi szülővel.

Szerencsére Martfűn adottak a feltételek a Bozsik tornák lebonyolítására, de a nagypályánk leterheltsége igen magas, és már nem úgy van, mint régen, hogy egy szakavatott ember tudásával karbantartja a pályát, levágja a füvet, ha kell, belocsolja a pályát, és ez sajnos meg is látszik a létesítményen.

Bízom benne, hogy a továbbiakban is adottak lesznek a feltételek Martfűn, és a céljainkat el tudjuk érni, az utánpótlás korosztályunkból fel tudunk nevelni olyan egyéniségeket, akik később a felnőtt korosztályban is helytállnak.

Pünkösd Kupa 2. helyezett csapata. Álló sor: Hervay Roland, Gyulai Márk, Trencsényi Dani, Kun Ábel, Birgés Patrik, Bóbis Dani, Trencsényi Tamás edző, Bakondi Bence, Korsós Dávid, Pintér Attila.

Guggolnak: Petróczki Gábor, Bartusz Gergő, Hreskó Tamás, Szűcs Márk, Korsós Márk, Csikós Máté, Iglódi Zalán. Alsó sor: Stonawski Csanád, Révi Szabolcs kapusok.
Különdíj: Stonawski Csanád legjobb kapus díj.
A képről hiányzik: 
Légrádi Milán

12-13 évesek. U14-es bajnokság, álló sor: Gyulai Márk, Trencsényi Dani, Hervay Roland, Korsós Dávid, Birgés Patrik, Bóbis Dani Guggolnak: Stonawski Csanád, Bakondi Bence, Pintér Attila. A képről hiányzik: Légrádi Milán

U10-11 évesek, álló sor: Hreskó Tamás, Szöllősi Levente, Bartusz Gergő, Iglódi Zalán, Sipos Attila, Csikós Máté.

Ülnek: Petróczki Gábor, Korsós Márk, Szűcs Márk, Szőrös Gábor.

Kapus: Révi Szabolcs. A képről lemaradtak: Planicska Milán, Jónás István, Pintér Richárd, Samu Dominik és Szakács András kapusok.

12-13 évesek, álló sor: Gyulai Márk, Korsós Dávid, Birgés Patrik, Trencsényi Tamás edző, Bakondi Bence, Bóbis Dani, Légrádi Milán.

Ülő sor: Szűcs Márk, Hervay Roland, Stonawski Csanád, Pintér Attila, Korsós Márk.
Képről hiányzik Trencsényi Dani.

 

Érdekességek: A futball valóban, több mint játék! A futball szépség, élvezet, öröm a játékosnak, a szurkolónak egyaránt. Ezt bizonyítják a következő képek:

Legjobb teremtorna Martfűn! Örömünnep U13-as mérkőzésen.

Örömünnep U13 módra.

Bozsik Torna díjazás után. Örülünk egymás sikereinek!

Trencsényi Tamás edző

2019-06-26 16:34