Szúnyoggyérítés július 3-án

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében, Martfűn a következő légi kémiai védekezést 2019. július 3-án, a napnyugtát megelőző 1,5 órában tervezi a PNG Szúnyogkontroll Konzorcium. Tartaléknapok: július 4-5. A földi kémiai védekezésre szintén  július 3-án, a napnyugta utáni időszakban kerül sor. Tartaléknapok: július 4-5.Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel, a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A tájékoztatás szerint a készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Herbály Jánosné

2019-06-27 14:00