Kisfecskék látogatása az iskolában

Nagy örömünkre, ismét látogatást tehettünk az iskolában, és elkísérhettük a leendő elsős ovisokat egy izgalmas napra, a Martfűi József Attila Általános Iskolába.Hagyományainkhoz hűen, az idén is megismerkedhettek a szeptembertől iskolát kezdő óvodásaink az iskolával, a tanítónénikkel. Igaz, az idén csak egy nap állt rendelkezésükre, de a sok program ellenére is találtak időpontot az iskola pedagógusai és vezetése, hogy ne kelljen senkinek sem ismeretlenül belépnie szeptemberben az osztálytermébe.

Az óvó nénik és tanár nénik, előzetesen megbeszélt forgatókönyv alapján, június 20-án várták a „Fecske-napon” a majdnem első osztályosokat az iskola ebédlőjében. A más településről Martfűre iskolába járó gyerekek is szívesen bekapcsolódtak a programunkba.

Egy frissítő, bátorító tanító néni bemutatás után - a félreértések elkerülése végett -felkutattuk, mi minden kerüljön egy iskolatáskába! Aztán szükség volt eldönteni, ki melyik osztályba iratkozott be. S mivel nebuló jelöltjeink kis hányada tud már olvasni, ezért játékos nyaklánckeresést szerveztünk nekik a gyönyörűen felújított nagy tornateremben. Mondanom sem kell, a gyerekek szája is tátva maradt a csodálkozástól, a szuper tornaterem láttán.

A nyakláncok megtalálása és osztályba rendeződés után, kezdődhetett a váltóverseny az 1.A és 1.B osztály között. A „kisfecskéknek” nagyon figyelniük kellett, mert a tanítónénik igazán nehéz, igazán iskolás feladatokkal örvendeztették meg őket. A jól végzett váltóverseny feladatok jutalma egy ügyességet és gyorsaságot igénylő futójáték volt.

A megmozgató testedzést, majd a frissítők elfogyasztását követően felfedeztük az iskolát. Ellátogattunk az udvarra, körbeszaladtuk a kézilabdapályát, bekukkantottunk a könyvtárba, megmásztuk mind a két emeletet, és megtekintettük a tanári szoba, a titkárság, az igazgatói szoba labirintusát.

Ezután következett a legfontosabb, a saját osztálytermük felkutatása és elfoglalása. Bátran és otthonosan foglaltak helyet a padokban a gyerekek, és szívesen fogadták a tanító nénik első kérését, hogy készítsenek egy közös tablót, amelyre mindenki rajzolja le magát. Az igazán szép portrékat egy kartonra rendezve, ezzel a tablóval várják majd a tanítónénik szeptemberben az óvodából az iskolába lépő gyermekeket.

A tartalmas és izgalmas programokkal repült az idő, és már vártak az izgatott szülők az iskola előterében, hogy hazavihessék „kis fiókáikat” az első iskolai délelőttről.

Nagyon jól éreztük ismét magunkat az iskolában. Köszönet Földi Edina igazgatónőnek és Turnyánszkiné Enyedi Andrea intézményvezető-helyettesnek a támogatásért.

Köszönjük a szervezést a tanítónőknek: Tóth Erikának, Szendi Évának és Csatáriné Bártfai Tündének, az óvónőknek: Varczag Györgynének, Hovodzák Ferencnének, Maróti Katalinnak, Bíró Gabriellának, Dósa Attilánénak és Szatmári Ágnesnek.

Bettenbuch Tünde

Tovább a képekhez>>>

2019-07-15 16:36