Karate tábor válogatott versenyzőkkel és edzőkkel – Victory Club

Elképesztően sok élménnyel gazdagodtunk az idei nyári táborban. Amellett, hogy más hazai és nemzetközi szervezetből is érkeztek résztvevők, klubunk frissen vizsgázott mesterei is tartottak tréningeket. Számos programot szerveztünk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Mindezt PLASZTIK MENTESEN!Az idei tábort július 24-én kezdtük. Már a legelejétől fontos célkitűzésünk volt, hogy az eseményen keresztül még inkább belecsempésszük az emberek hétköznapjaiba a környezettudatosságot. Ennek jegyében lemondtunk az eddigi egyszer használatos műanyag evőeszközökről, tányérokról, és mindent kerámiára, üvegre illetve fémre váltottunk. Továbbá többségében mindenki egyedi Victory matricával ellátott kulacsot használt a PET palackok helyett, ha volt rá lehetősége. A továbbiakban igyekszünk még inkább zöld útra térni...

A résztvevők között több válogatott versenyző is megfordult, külön kiemelendő Dévényi Vanda és Fehér Áron, akik a prágai EB eredményes szereplését követően – Vanda II., Áron III. helyezett – töretlenül folytatták a munkát a táborban is.

Remek edzői gárda állt össze, segítve a tanítványok fejlődését, mindezt Shihan Stefanovics József vezetésével. Csupa olyan mestertől tanulhattak, akik már számtalanszor kimagaslóan bizonyítottak a tatamin a múltban vagy a jelenben. Köztük volt Sensei Búzás Gábor, Sensei Körmöndi Lídia, Sensei Balogh Zsolt, Senpai Fekete Farkas Mór és Senpai Popovics Tamás. Ezúton is köszönjük az odaadó munkájukat!

A tábor során folyamatos terhelésnek tettük ki a tanítványokat, napi 2-3 tréning volt a menetrend. A hagyományos karate- és kondicionális edzéseket Kettlebell eszközzel színesítettük, hiszen Martfűn is komoly eszköztárunk van a Búzás Gábor által vezetett Kettlebell csoportoknak köszönhetően. Mindemellett kick-box oktatás tette még érdekesebbé a napirendet. Mindvégig törekedtünk arra, hogy minél változatosabbá tegyük az edzések közti időt is, így több programmal is készültünk. Többek között gyakorolhattak íjászatot, harcolhattak Paintball fegyverrel, fürdőzhettek a martfűi Termálhotelben, a gyerekek pedig játékos foglalkozáson vettek részt és megmérettethették magukat a Harcosok napján, ami nem csak komoly fizikai erőtétel volt több versenyszámban, de szellemileg megvívtak egymással. Gratulálunk nekik! A Sayonara party egy jó kedvű közös bográcsozással telt, amit a szülők készítettek, így végül mindannyian együtt, egy közösséget alkothattunk – mesterek, tanítványok és szülők.

Az utolsó nap a tradíció szerint vizsgával zárult. Két külön csoportra bontottuk őket, az elsőben a gyermekek, a másodikban pedig 12-44 éves korig adtak számadást a tudásukról 2-3 órában, melynek végét a kumite, vagyis a küzdelmek zárták. A vizsgát mindenki sikeresen teljesítette, ezúton is gratulálunk mindannyiuknak!

 Habár végül mindenki fáradtan, de gazdagon tért haza, rengeteg élménnyel és új tapasztalattal. A következő nyári tábor – 2020. július. 23-26. – két okból is jeles esemény lesz a klub történetében. Egyrészt ez lesz a 20. nyári tábor, másrészt a klub 3??????. születésnapja. Különleges ünnepséggel és vendégekkel készülünk!

Stefanovics-Lesták Anita

Tovább a képekhez>>>

2019-08-09 12:58