Mindennap ilyen mosolygósan és vidáman érkezzetek a suliba!

Még biztosan mindannyian a nyári élmények hatása alatt álltok, és nem is igen akarjátok elhinni, hogy véget ért a vakáció, jelentem mégis ez történik – köszöntötte a diákokat, szüleiket és kollégáit Földi Edina a Martfűi József Attila Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén, 2019. szeptember 2-án. A kiváló eredményekkel büszkélkedő oktatási intézményben 18 osztályban 404 gyermek, köztük két első osztályban 51 kis elsős kezdte meg a 2019/2020-as tanévet.– Miben különbözik, különbözik-e egyáltalán az egyik tanévnyitó ünnep a másiktól, az idei a tavalyitól? – tette fel a kérdést az iskola igazgatónője. Ha nem felülről és átlagosan vizsgáljuk, máris találunk különbségeket. A kis elsősök, ahogyan a nevükben is benne van, első alkalommal érkeztek nagy táskával az iskolába. Ezzel a nappal kezdetét vette iskoláztatásuk hosszú szakasza. Új barátok, élmények, tanító nénik, arcok, emberek, illatok közé és épületbe érkeztek.

Abban is más az új tanév, hogy a Szolnoki Tankerületi Központ támogatásának és az iskola technikai-műszaki kollégáinak közreműködésével, a földszinti aula teljes burkolata megújult a nyári szünetben. Az iskola vezetője nekik is köszönetet mondott, hogy rend tisztaság és rendezett körülmények vártak a diákokra. Az önkormányzat támogatásával, a kerítés javítására is sor került ezen a nyáron.

– Talán ti vártátok a legjobban ezt a mai napot! – fordult a legkisebb iskolások felé Földi Edina.

Az elsősöknek nem volt már ismeretlen az iskolaépület, és a tanítónénikkel is találkoztak a Fecsketáborban. Örömmel fogadták új iskolájuk jelképes ajándékait, amit a 2. osztályos gyerekek adtak át számukra.

Kollégáinak is „boldog újesztendőt” kívánt az iskola igazgatónője, arra kérve mindannyiukat, hogy a 2019/2020-as tanévben is dolgozzanak együtt közös céllal, közös akarattal!

Az iskola ugyan alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon. Az osztálykirándulások, az iskolai bajnokságok, a nyári táborok, egy közös színház vagy egy hangverseny látogatás mind-mind új élményekkel gazdagíthat, és fontos építőkocka lehet egy valódi közösség kialakításában, formálásában.

Így történt ez eddig is, hiszen a gyerekek több táborban részt vehettek a nyár folyamán. A szervezését, a nem alvásokért, a jó kis murikért és bulikért a diákok nevében is köszönetet mondott munkatársainak Földi Edina.

A martfűi általános iskola igazgatónője reméli, hogy a pedagógusok és a diákok lelkesedése is kitart a tanév végéig, és mindennap ilyen mosolygósan és vidáman érkeznek a suliba, mint a tanévnyitó napján. – Rajtunk nem múlhat! – hangsúlyozta Földi Edina, megnyitva a 2019/2020-as tanévet.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-09-03 15:04