Jövőre újra ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn!

Színes kultúra ÖrökZöld élményekkel – A térség népszerű nyári rendezvénysorozata nyolcadik alkalommal is sokszínűségével, hangulatos helyszínével és sztárfellépőivel várta a martfűieket és a környéken élőket a VIII. ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztiválra.Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Termál SPA szervezésében a négynapos fesztivál széles műfaji skálán mozgó programkínálata minden látogató számára biztosította az önfeledt szórakozást.

A zenei programok Népdalkörök Nemzetközi Találkozójával és – Sülyi Károly közreműködésével – nóta-operett esttel kezdődtek. 

Az idei ÖrökZöld sztárfellépője a valódi üstökösként berobbant Follow the flow zenekar volt, akik óriási tömeget megmozgatva, fiatalos, pörgős hangulatot varázsoltak a színpadra.

Régiónk különlegesen egyedi vízi színpadán fellépett az Emelet zenekar is, akik az Első Emelet legkedveltebb slágereit adták elő új hangszerelésben. Az együttes jól megmozgatta, megénekeltette a publikumot, akik szemmel láthatóan jól érezték magukat.

Felejthetetlen zenei időutazásra invitálta a közönséget az egykori Ámor Disco házigazdája és napjaink Dj-je, Takács László és Johhnie Tailor. Másnap éjjeli bulikoncerttel várta a fesztiválozókat a Musicum zenekar, LGT és Fonográf slágerekkel.

A fesztivál kulturális sokszínűségétől is különleges.

– Ez a rendezvény nem hasonlítható össze más fesztiválokkal, hiszen azokon leginkább a fiatal korosztályt megcélzó zene van jelen, itt pedig szélesebb rétegnek próbálunk eleget tenni. A programkínálatunkban jelen vannak a komolyzene, a komolyabb előadások, illetve könnyedebb, a fiataloknak szóló koncertek, műsorok is megtalálhatóak – mondta dr. Papp Antal polgármester. Bízom benne, hogy ez a változatosság, színesség megmarad a jövőben is, és minél többen eljönnek, kihasználják ezt a lehetőséget.

A széles zenei repertoár mellett számos gyermek- és családi program szórakoztatta az érdeklődőket. Horgászverseny, interaktív játékok, kézműves sarok, honfoglaláskori bemutató, finom ételek és italok, vidámpark és kirakodóvásár invitálta a fesztiválra a családi és baráti társaságokat.

A Martfűi Ünnepi Napok augusztus 20-án egyházi szertartásokra, ünnepi megemlékezésre is várta az itt élőket. A városi megemlékezés keretein belül testvérvárosaink delegációját köszönthettük, és átadásra kerültek Martfű Város önkormányzati elismerései is. Az eseményt a Kossuth Nyugdíjaskulb Népdalköre, a Martfű Néptáncegyüttes, Sülyi Károly énekművész és testvérvárosunk, Martonos néptáncegyüttesének fellépése színesítette. Az ünnepi rendezvény körmenettel és a Szent István szobor megkoszorúzásával folytatódott.

Nemzeti ünnepünk éjszakáján Rockabilly Party szórakoztatta a résztvevőket a Termáltó fesztiválhelyszínén, ezt megelőzően az EXPERIDANCE PRODUKCIÓ – „EZEREGY ÉV” színvonalas történelmi táncjátékát láthatták az ÖrökZöld Tisza Fesztivál résztvevői. A városi megemlékezések és a fesztivál zárásaként tűzijátékban gyönyörködhettünk, méltóképpen tisztelegve az államalapítás ünnepe és Szent István király emléke előtt.

Jövőre újra ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn!

Székács Szidónia

 

Tovább a 2019.08.20 - Augusztus 20. - Ünnepi Díszmenet, koszorúzás képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - Augusztus 20. - Városi ünnepi megemlékezés képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - Augusztus 20. - Városi ünnepi megemlékezés
(Fotó: Czinege) 
képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - Ökumenikus újkenyér szentelés képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - Ünnepi Istentisztelet a Református Templomban képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - ÖrökZöld Tisza - ExperiDance - tűzijáték - Rockabilly Party képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.19 - Martfűi ÖrökZöld Tisza Fesztivál - Emelet képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.18 - Martfűi ÖrökZöld Tisza Fesztivál - Follow The Flow képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.17 - Népdalkörök Nemzetközi Találkozója képegalériához>>>

Tovább a 2019.08.16 - ÖrökZöld Tisza Horgászverseny -
Martfű Termál Horgászegyesület 
képegalériához>>>

2019-09-06 13:37