5. Martfűi Autómentes Nap – Ügyességi pályák, kerékpár regisztráció, közlekedésbiztonsági előadások és eszközök

Sikeresen zárult az 5. Autómentes Nap településünkön. A bölcsődétől a szakközépiskoláig próbáltunk minden korcsoportot megcélozni. A színvonalas lebonyolításhoz öt fő érkezett a Szolnoki Rendőrkapitányság állományából.A Martfűi József Attila Általános Iskolában és a Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégiumban a közúti közlekedés veszélyeire figyelmeztető előadásokon vehettek részt a diákok. A kisebbeknek játékos foglalkozást tartottak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Kossuth úti tagintézményében.

Előzetesen kerékpár regisztrációhoz szükséges adatfelmérő ívek kerültek az Általános Iskolában kiosztásra, és a BIKESAFE országos akció keretén belül regisztrálták is azoknak a gyerekeknek a kerékpárjait, akik ezt igényelték.

A gyerekek ügyességi pályán tehették próbára kerékpártudásukat az Általános Iskola pályáján. Délelőtt az ovisok, délután pedig az alsó tagozatos diákok használhatták a kialakított pályát.

A helyi Rendőrség is a kezdeményezés mellé állt, a reggeli kerékpár átvizsgálásban segédkeztek a Martfűi Polgárőrséggel együtt. A hiányosan felszerelt kerékpárok tulajdonosainak első-hátsó ledes világítást osztottak ki, csakúgy, mint a városlakók részére, akik nemcsak pénteken, hanem hétvégén is találkozhattak ebből a célból a rend őreivel. A kicsik rendőrautó bemutatón is részt vehettek, és a Mentőállomáson megtekinthették a mentőautók felszerelését is.

Különböző, a közlekedést biztonságosabbá tevő eszközöket is átvehettek a résztvevők, valamint a bölcsődében és az óvodákban összesen 12 db rollert vehettek birtokba a gyerekek, ezzel is elősegítve koordinációs készségük fejlesztését, és labdákkal is gazdagabbak lettek a csoportok.

Most, az országos kampány szlogenjével élve, „Sétálj Velünk” közös sétára hívtam a csatlakozni vágyókat, de ez nem volt olyan sikeres, mint a közös bringázásunk szokott lenni, a kitartó résztvevőknek viszont köszönöm a csatlakozást.

Évek óta az teszi sikeressé ezt a programsorozatot, hogy a programban részt vevő intézmények munkatársai egy emberként segítenek megvalósítani az eltervezett programokat, amit szeretnék megköszönni nekik. Azon túl, hogy a gyerekek jól érzik magukat a különböző programokon, észrevétlenül alakíthatjuk szemléletüket a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a támogatóinak is, hogy a program sikeres megvalósítását elősegítették:

- Martfű Város Önkormányzata

- Deszán Kft.

- Bácsvíz Zrt.

- Bunge Zrt.

- Penta Print Kft.

- Csüllög és Társa Kft.

- Martfűi Úszó és Triatlon Klub

- Martfűi Rendőrőrs

- Martfűi Polgárőr Egyesület

- Országos Mentőszolgálat

- Szolnoki Rendőrkapitányság

- Innovációs és Technológia Minisztérium

2019. szeptember 25.

Szekeres Mónika Gizella

önkormányzati képviselő

programsorozat szervezője


Tovább a 2019.09.20 - Autómentes Nap Martfű 2019 I. képgalériához>>>

Tovább a 2019.09.20 - Autómentes Nap Martfű 2019 II. képgalériához>>>

2019-09-26 15:20